mat & dryck,  weekend

Weekend eating

På fredagen åt vi sushi. Den som inte ville ha det fick gå till pizzerian och köpa sig en pizza. Tre tonåringar valde det sista och hade pizza- och filmkväll i Tonåringens rum.

Två tonåringar övernattade medan Tweenie och Lillasyster valde att sova borta. På lördagsmorgonen var det i alla fall tre barn i huset, precis som vanligt. Dock var alla 14 år och bara ett var mitt eget.Maken gick ut i skogen och letade svamp men kom hem via ICA, med kokta minihavskräftor åt mig, men minimalt med svamp. Så slängde han ihop en aioli och bjöd mig på lunch. Havskräftor är bland det bästa jag vet!Jag överraskade alla med att baka en äppelkaka. Inte min vanliga med “blanda-äppelklyftor-och-socker-och-kanel-i en-plastpåse-paj” och på med lite havregryn, eller smuldeg eller vad det nu brukar vara. NOPE.

Nu stekte jag äpplen med kanel och rörsocker, gjorde kaksmet i typ tre olika steg och rev ner mandelmassa. Sen var jag riktigt less, men då var kakan nästan klar. Sicken tur!Nästa stora överraskning var att äppelkakan faktiskt var god, också! 🙂 Eller, inte bara god, jättegod!!! Faktiskt så god att jag känner att jag måste dela receptet här! (Jag tog det som fanns hemma och använde rårörsocker istället för strösocker, och hackade mandel istället för nötter).

Så fick Glosemeyers äta sig mätta ännu en helg! Går ingen nöd på oss, inte! 🙂

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *