fira,  mat & dryck,  sommar

Vykort från födelsedag

I juli firar vi Makens födelsedag. I år på hemmaplan men Facebook påminner om att den 8 juli har vi ofta befunnit oss på resande fot, alltifrån Gotland, Öland, Danmark och Kroatien. Flera gång om. Födelsedagar pro-corona.

Vi bjöd på födelsdagsfrukost, och Maken bjöd på smörgåstårta och jordgubbar. Vädret bjöd på svalka och molnighet, a k a Svensk Sommar.

Dagen efter sade prognosen dock solsken och hyfsad värme. Med det i åtanke planerade vi firandet med lilla familjen till torsdagen och grillade lunch med mormor, morfar och morbror.

Presenter fick pappan också. De första faktiskt, eftersom vi fick hem något helt annat än det vi beställt till honom, och kundtjänst tydligen gått på semester. Det tog dagar att få kontakt men nu väntar vi på att rätt present ska dyka upp.

Flädersaften sats 1 var slut, och sats 2 stod fortfarande i kylen och ”mognade”, så måltidsdryck var läsk, läsk, öl och vatten. Annars är flädersaft + bubbelvatten, en favorit.

Vi grillade fiskknyten, grönsaker samt lite kött och chorizo till de som inte ville ha förstnämnda. Det fanns några sådana 😉 Som tillbehör gjorde vi den här potatistallriken från ovan, som blev en succé!

Mellandottern bjöd på lyxig rulltårta med jordgubbar och vit choklad! Det. Var. Så. Gott. Älskar när ens barn blir stora och bidrar med godheter till matbordet. Vet tyvärr inte riktigt om mina föräldrar fått uppleva den känslan (fast de har en duktig svärson, det räknas kanske lika?).

Idag är det fredag. Svensk Sommar har bjudit på åska och regn, men det gör ingenting. Livet. Tacksamheten. Jag fick fortsätta vara här.

 

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

9

2 Comments

  • Villa Ryttarängen

    Vilka härliga familjebilder och smarriga matbilder. Två av mina söner är bra på att laga gott både mat och annat. Den tredje är under upplärning annars går det ju att micra färdigmat tycker han. Vad är det för gott i potatissalladen? Du får lägga ut ett recept tack. Kraaam Pia

  • Victoria_Alittlebliss

    Ja, visst är det härligt när barnen kan laga mat! Speciellt om man inte är särskilt duktig själv 😉 Potatistallriken var verkligen supergod, den är länkad om du klickar i texten!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *