böcker,  tips,  tv och film

Triss i bliss

Om det förra inlägget skrevs i svärta, så känns det lite bättre idag. Precis som jag visste att det skulle göra. När jag väl landat i att jag får vara förbannad över hur vissa saker utvecklat sig, så är det lättare att släppa det och låta det rinna av. Nu återgår jag till tacksamheten och allra högst upp på den listan finns, inte oväntat, mina barn. Om det är något jag är oerhört glad över, så är det att jag fortfarande har så stora möjligheter att vara hemma med dom, trots att de är tonåringar. Tidigare på grund av sjukdomen, men nu har jag kunnat lägga mina arbetstider så att jag ofta är hemma på eftermiddagen när de kommer från skolan. Kan ju tillägga att de inte riktigt sitter i knät på mig, men bara det att kunna ta en eftermiddagsfika eller så tillsammans, är guld värt.

Något som jag verkligen blivit bättre på, är att ta tillvara sådant som jag säger föder min själ. Det kan vara böcker, film, poddar, eller andra upplevelser. Något som ger mig mera än att scrolla igenom instagram eller Facebook.

Här kommer tre tips på sådant jag lyssnat på, sett eller ska se!

Avdelning Q

Förra sommaren sträcklyssnade jag på alla böcker om Avdelning Q av Jussi Adler-Olsen, inlästa av Stefan Sauk, den absolut bästa uppläsaren! Jag kände mig nästan sorgsen när jag tagit mig igenom alla böckerna, så bra var de! Löjligt lycklig blev jag när jag upptäckte att det kommit en ny bok, Offer 2117, även den inläst av Sauk. Den. Är. Sååå. Bra. Jag har alltså redan tagit mig igenom den, och den håller samma klass som alla de andra! Och den här boken är Assads berättelse.

Wisting

På Viaplay blev jag helt såld på den norska serien Wisting, och tänker nu kasta mig över böckerna av Jörn Lier Horst, som tursamt nog fanns på Storytel. Båda ovan är nordiska deckare när de är som BÄST!

Homeland

Min absoluta favoritserie, Homeland, går mot sitt slut då den allra sista säsongen (S8) sänds nästa år, några månader försenad. Planerad start i USA är 9 februari, och SVT kör samma upplägg som tidigare, dvs sänder första avsnittet dagen efter premiären i USA och fortsätter sedan så säsongen ut. Som jag har väntat.

Det är omöjligt att rangordna, men alltså, Homeland är ju alltid HOMELAND…

2

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *