hemma hos oss,  höst,  personligt

Stämningar

Vantrivseln i september månad har slitit på allt inom mig. Nött, trött och skavd.

Men hösten blev vackrare i oktober. Omgiven av värme, vaknar jag och ser faktiskt fram emot att gå till jobbet. Stämningar. Tänk att de kan vara så totalt olika.

Jag sa till en vän att jag tror aldrig jag har varit med om en vackrare höst. Överallt blir jag alldeles betagen av färgerna i naturen, och alldeles varm i bröstet bara av att titta ut i vår trädgård. En gräsmatta fylld av gula löv och en röd rönnsumak. En lisa för själen.

Du kanske är mera i stunden nu, än förut, menade min vän. För höstarna är alltid vackra… Och så är det kanske. Känsligheten från september har gått över i något annat. Lugn. Tacksamhet. Lust. Närvaro. Detaljseendet.

Saker blir roliga igen. Jag t o m överväger att bjuda hem folk, har ärligt inte haft den minsta lust till det tidigare i höst.

Stämningar. Tänk att så små förändringar gör sån skillnad i livet. Jag har sagt det förr, den här hösten har verkligen varit en lektion i livets skola och jag har lärt mig så mycket viktigt. Det viktigaste? Hur man är en bra kollega mot alla man möter, såväl de ordinarie som vikarierna. Skulle fasiken kunna föreläsa om det! Och: ta ingen skit! Stänger du en dörr, öppnas två nya! Livet är för kort för att bita ihop!

Word!

0

30 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *