familjeliv,  livsstil,  mat & dryck

Spänningen i livet och lite pepp

För att sätta lite krydda på en onsdag ser jag till att hänga i stallet med mina döttrar. Jag får leda en snäll och ofarlig minihäst med Lillasyster på ryggen, när det plötsligt ska hoppas. Och det över hinder som är säkert en decimeter höga! Dessutom ska de vända sig runt ett varv i sadeln samtidigt som hästen skrittar (jag rör mig med fina ord nu för tiden), rida baklänges och halvstå och blunda samtidigt.

Självklart gör jag upp en plan på hur jag ska fånga upp Lillasyster om hon ramlar av och jag viskar hela tiden “Jag håller dig, gummar, jag håller dig!”

Efteråt får Lillasyster frågan vad som var svårast och svarar: “Det jobbigaste var att mamma är så dålig på att leda hästen!

Och jag tänker stilla i mitt hjärta, att en dag min älskade dotter, kommer du att få egna barn, barn som du vill skydda från att t ex trilla av minihästar i trav och som kommer att tvinga dig att ta itu med dina rädslor och möta dem, kanske i form av ridskola. Och då, kanske, kommer du att förstå vad jag numera utstår varje onsdag, för din och din systers skull! Så kom inte och snacka om att jag är dålig på att leda hästar!!!

För att tillsätta lite extra spänning till onsdagskvällen, lyckas jag på hemvägen köra fel på de små landsvägarna härute, som jag så ofta försöker att undvika att köra på. Just därför. Sen bestämmer jag mig för att göra en fulvändning där det egentligen är alldeles för smalt. Det blir också spännande när vi får möte. Men det går och sedan, halvvägs till Uppsala, ber jag min 8- och 9-åring om hjälp att hitta vägen hem. Då hamnar vi till slut rätt.

DSC6432-268x268

 

Nåja, hur kass jag än är på att leda hästar så är jag ganska bra att ha när det ska handlas, speciellt när det ska betalas. Vi svänger förbi ICA på hemvägen, trötta och hungriga, och både den ena och det andra hamnar i korgen. Men där på ICA, i noppig fleece och skitiga gummistövlar, får jag precis den onsdagspepp jag behöver.

Det enda proteinpulver jag intar är Prominia, ett pulver utan sötningsmedel eller konstiga tillsatser. Och jag dricker det dagligen, ibland blandat i min morgonshake, till mellanmål och alltid i samband med träningen. Dessutom är Prominia ett lokalt familjeföretag som bara ligger några kvarter ifrån mig. så det blir som att stödja verksamhet i närområdet.

Ikväll stod grundarna av Prominia på ICA och jag fastnade där i nästan en halvtimme och pratade bara kost och träning. Och det var så inspirerande och peppande så jag helst ville åka hem och baka proteinbollar och rensa i skafferiet direkt. Fast jag gjorde inte det. Istället åkte jag hem och värmde på spagetti och köttfärssås som jag tagit med hem från jobbet.

Sjukt pepp blev jag ändå!

Bild lånad från Prominia.

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *