Lägenheten

Sågargatan | Sneak peak

Det mesta i lägenheten börjar att komma på plats nu. Återstår några vitvaror och lite småfix av målarna, men på det hela taget är det nu ganska färdigt!

Vi bokade lägenheten i mars 2020, och i september 2020 gjorde vi alla val och tillval. Jag kan i och för sig intyga att varenda val var noggrant genomtänkt (läs mer här), men det var ändå lite nervöst att få se allt på riktigt, nio månader senare. Skulle det fortfarande kännas rätt?

Men oj, vad det kändes bra! Jag är så nöjd med de val vi gjort, så tänkte visa en liten sneak peak här, med lite mobilbilder från lägenheten.

Hallen

Hallen är hemmets viktigaste rum, det sista du lämnar och det första som välkomnar dig (och gäster) hem igen. Vi går från en väldigt stor hall, till en ganska så liten.

Jordiga toner går som en röd tråd genom lägenheten, så även hallen. Direkt in till höger ligger köket, och hallen målades i samma färgkod som köksluckorna, för att hålla ihop utrymmet.

Jag visste tidigt att jag ville ha kalkstensgolv, p g a älskar både utseende och yta. Vi valde stora plattor, samt tillägget att lägga dem i halvförband!

I hallen finns också en stor Elfa-garderob som vi valde att behålla spegeldörrarna på, för att slippa göra plats för en helfigursspegel någon annanstans. Här valde vi också till extra belysning.

Taket

På bilderna kan man också se en detalj jag är mycket glad över att den fanns som tillval: spacklade tak, d v s alla skarvar mellan gipsplattorna är borta! Så. Värt. Det.

Köket

Köket kommer från Vedum, och vi valde enkla luckor i deras kulör sandbeige. Jag ville inte krångla till det med spegel på luckorna, utan hålla det relativt enkelt. Överskåp och låda för källsorteringen har pushöppning, övriga lådor / skåp har handtag i krom och svart läder. Svärta (vattenelementet) behövs i allt det det jordiga, och får återkomma i fler detaljer i lägenheten.

Till exempel valde vi (eller jag, då…) en kran i mattsvart. Jag är också superglad över den extra breda diskhon. Ibland kan det vara opraktiskt, men oftast är det både praktiskt och härligt! Vänner med stor ho har icke ångrat sig, så det tänker inte jag heller göra!

Golvet

Efter mycket vånda valde jag ett sidenmatt, vitlaserat ekgolv. Detta var innan vi skaffade hundvalp…

Jag har drömt om ett sånt golv i många år, det var på tal redan när vi byggde hus år 2004, men då hade vi inte råd. Det är ju också lite mer golv i huset än i lägenheten. Den här gången sa Maken att jag skulle välja det “om jag verkligen ville ha det!” Jag ville verkligen det! Så det blev det!

PS Varför målar målare aldrig bakom elementen? Det gör jag alltid när jag målar, och kommer vara typ det första jag gör när jag får nycklarna!

Kalksten

Fönsterbrädorna är i kalksten, om än inte bruna som de vi valt till golvet. Men fina ändå, om man älskar skiftningar i stenen, som jag råkar göra!

Badrummet

Det sista rummet att visa en bild ifrån, är badrummet i den del vi kommer att bo flest i, d v s inte uthyrningsdelen.

Här valde vi golv i kalksten, likadant som i hallen (utanför) och tanken var att välja lika stora plattor som där. På inrådan valde vi dock en mindre, kvadratisk storlek, vilket vi känner oss väldigt nöjda med.

En första tanke var också att klä väggarna i kalksten, men då det blev en ganska stor utgift, samt att en hel del vägg “försvann” bakom överskåp, spegelskåp och tvättmaskiner, sansade vi oss lite. Istället valde vi ett kakel i beige, som plockade upp färgen i golvet, samt en fog i liknande nyans. Meganöjd även med detta!

Tyvärr blir ju inte färgåtergivningen på någon av bilderna korrekt, men de ger i alla fall en känsla av hur vi tänkt.

Det sitter i detaljerna

Även i badrummet kan anas de svarta detaljerna, som går igen från köket. Svarta karmar på duschväggarna, mattsvart kran och takdusch, samt spegelskåp och kommod i svart ek. De behövdes även här för att bryta de jordiga tonerna.

En detalj som inte är med på bild, men som jag är mer än nöjd med att vi fick igenom, var att överskåp och bänkskiva vid tvättmaskinen, blev i samma kulör och material som köksluckorna och bänkskivan i köket.

Som standard var de vita, utan något egentligt tillval. Men JM var inte omöjliga, utan fixade det, och det gjorde stor skillnad! Förutom att det knöt ihop kök och badrum, så gjorde det att skåp och bänkskiva inte stack ut från övrig inredning, som de skulle ha gjort om de var vita.

Det var lite bilder och tankar kring inredningen. Nu kommer vi inte att komma in i lägenheten mera, förrän precis innan inflyttning! Utlovar dock bildspam då! 😉

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

17

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *