#victoriasberättlse,  jul

Revansch på julen

Eftersom julen är min bästa högtid, så var det ju i år jag skulle ta revansch på förra årets decemberkaos. Och det blev en alldeles perfekt och fantastisk jul, som jag alltid kommer att bära med mig på en speciell plats i julehjärtat. Jag har inte känt att jag velat dela så himla mycket om själva julen i år, men här kommer lite smått och gott i bilder. För mig är det roligt att kunna blicka tillbaka via bloggen, också.

Jul i badrummet. Hos oss gick julfärgerna i traditionellt grönt och julrött. Och eftersom jag just nu djupdyker i det här med att inreda med färger, så valde jag att hålla mig till dessa, även om t ex mina favoritamaryllisar går i rosa och polka. Så i badrummet hamnade lilla tomten som jag fått av ett barn på någon avslutning, två röda ljuslyktor som är en present från en annan avslutning och så en ilexkvist med röda bär.

Pimpade lite i killarnas badrum också, med lite grönt och röda bär och en tomte. Men det är högst oklart om de ens har märkt det…

Lagom till jul satte vi upp nya gardiner (tredje gången gillt) som inte är för korta. Istället är de för långa. Men det har jag än så länge åtgärdat med knappnålar, ty det är lättare att korta än förlänga… De röda amaryllisarna slog ut så fint till jul och på väggen hängde jag upp en broderad bonad (mamma eller mormor som sytt?) som inte fått se dagens ljus på många jular. Synd, men nu fick den sin comeback!Vi klädde granen på kvällen den 23:e, enligt tradition. Mestadels med farmors och mormors gamla glaskulor, jag gav bort nästan allt annat pynt förra året. Barnen valde själva att hålla sig till rött och guld, och vi njöt av en lättklädd gran utan en massa hemgjorda smällkarameller (barnens egna ord). En kula gick i kras, men annars håller de gamla kulorna fint och är så vackra.

Alla hade varit snälla i år, så därför låg det en hög med klappar under granen redan kvällen innan julafton. Sen kom mormor och morfar och morbror och fyllde på med mer.

Vi åt julmat. Inte bara på julafton, utan i många flera dagar. På Annandagen gjorde vi ett undantag och åkte till mormor och morfar och åt julkalkonen, också tradition.

Jag hade färgat mina blå linneservetter mörkgröna. Det syns inte jättebra på bilderna, men det blev faktiskt bra. Tips på enkelt sätt att förnya!

Och inget julbord utan pitepalt! Det är mina barns favorit och stående önskerätt!

Nu njuter vi av de sista skälvande dagarna i detta årtionde. Ungdomarna sover bort minst halva dagarna men tar igen det nattetid istället. Vi vuxna äter långa, långsamma frukostar, promenerar till gymmet, tränar lite, promenerar hem och myser lite mera i soffan, innan alla är uppe. Jullovsliv at it´s best!

Lagom till jul blev äntligen hemmabion helt klar (fråga inte hur lång tid det tagit, tack! Vi pratar om år…) så varje kväll kryper Maken och jag upp i soffan och tittar igenom alla säsonger av Homeland, så vi ska vara klara i februari när den sista, S9, börjar sändas. Jag älskar serier men det är också ett typiskt tillfälle när hjärntröttheten efter behandlingarna märks väl. Det är svårt att hålla isär både handling och personer. När jag lägger mig fortsätter Maken att kolla på några avsnitt, jag märker inte ens om vi hoppar fyra avsnitt fram nästa gång. Praktiskt för honom, i alla fall, hahaha!

Annars jobbar jag på med min Feng Shui-kurs och hoppas vara klar med modul 3 under julen. T ex har jag fortsatt rensa och styra upp arbetsrummet, och nu har det blivit en sådan skillnad här inne. Ska visa en före- och efterbild en annan dag, bara för att visa hur lite som kan behövas för att få en bättre arbetsplats. Vårt arbetsrum blev plötsligt ett riktigt favoritrum!

God fortsättning!

 

3

4 Comments

 • Lena

  Härligt Victoria att det finns fler julpyntstokiga än jag! Trodde du var ute tidigt och sen ledsnat på pyntet på Annandagen! Så fel man kan ha!
  Härligt att du liksom jag pyntar badrummet! Har du oxå toapapper med tomtar och röd tvål? Kramar

  • Victoria_Alittlebliss

   Haha Lena, jag var nog så förr! Så helt fel hade du inte! Men nu håller jag fast julen ett tag till och bara njuter! Har dock inga tomtar på toalettpappret, vi köpte ju ett ton papper från dotterns fotbollslag, så det får duga även i jul! 😉 Kram

 • Villa Ryttarängen

  Ok jag har också eller hade pyntat badrummen med tomtar och annat krusidull. Gjort mig till i allra högsta grad. Sånt man gör liksom. Fast Pitepalt Njaaa jag vet inte riktigt anknytningen till jul. Minns att jag som tonåring blev bjuden av dåvarande pojkvän till Sundsvall och det var typ Pitepalt varje dag ( på sommaren). Inte min kaka…. Fast jag gillar ju kroppkakor som ju nästan är samma sak. Fina julsaker i granen och Feng Shui är verkligen spännande. Ska bli kul att se före och efter bilder från kontoret/arbetsrum. Kraaaam Pia

  • Victoria_Alittlebliss

   Jag brukar inte pynta badrummen så mycket, men det var mysigt att göra det i år! Och tomtarna får nog stanna kvar ett tag till, i år suger jag ut allt jag kan av julen! Palt är gott men ingen julmat, men vi väljer favoriträtter till julbordet och då halkar alltid palten med! Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *