#victoriasberättlse,  hemma hos oss,  weekend

Pyjamasdag och veckans retreat

Under veckan som gått har jag jobbat, fått på vinterdäcken, klickat hem både födelsedagspresenter och julklappar, skickat in min inlämningsuppgift på Feng Shuikursen, planterat sticklingar och gjort kombucha samt satt igång en ny sats. Vi har haft fina vänner på efterlängtat besök och ätit tacos och druckit vin, medan vi avhandlat livet i stort som smått. På lördagen gjorde jag dessutom staden med min yngsta, mitt i löningshelgen.

Söndagen blev en pyjamasdag. Det är den absolut skönaste sorts dag jag vet . Att aldrig kliva ur pyjamasen, att dricka te i sängen innan man tar sig till soffan, att lyssna på podd och ljudbok om vartannat, samtidigt som man slösurfar på paddan. Behövde det så mycket.

Men nu är det måndag och höstlov. Jag har packat väskorna och tankat bilen. Om en liten stund åker jag iväg på mitt retreat. En vecka tillsammans med andra som gjort samma eller liknande resa som jag kring cancern. Ett litet psykiskt bakslag i veckan, och jag inser att jag nog behöver det här mer än jag vill förstå. Det är så många känslor som ligger undantryckta och bortsjasade. För när ska man hinna ta itu med dom? Nattens timmar räcker inte till.

Livet må vara här och nu, men jag är inte klar med det som var DÅ. Förhoppningsvis kan jag bli lite mera klar efter den här veckan.

Jag har fyllt hemmet med lite nya chihöjare i eldelementet, en cumbriaorkidé, en härlig bukett från vännerna och så alla nya små sticklingar från palettbladet. Det gör verkligen mycket för det positiva flödet och eld är något vi behöver mera av i denna mörka årstid.

Nu har jag fyllt frysen åt ungarna med Billys pizza och Gorbys piroger i storpack. Utan att skämmas det minsta. Den som känner för att hellre laga mat, får gärna göra det, det finns sånt med. Men har den allra största förståelse om ingen av ungarna känner för det, det gör jag typ aldrig själv heller, haha…

Okej, packar ihop här nu, och håller tummarna för att detta blir en bra vecka!

Kram till dig!

Pusha gärna hjärtat om du gillade!

12

One Comment

  • Villa Ryttarängen

    Önskar dig en bra vecka. Det där med frysen full av Billys och gorbys känns igen. Räddaren i nöden liksom. Att hänga upp gardiner med häftstift är ja ganska så o- feng men vad sjutton det funkar ju. Kraaam Pia

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *