fira,  påsk

Påsken anno 2020

Förhoppningsvis går påsken 2020 till historien som den enda påsk som inte kunde firas med alla nära och kära. Vi får ta igen det nästa år!

Själva firandet av just påsk är, i och för sig, en ganska stillsam historia hemma oss, och sträcker sig enbart över påskafton, numera. Övriga dagar är mest lediga bonusdagar.

På det väldigt opåskiga frukostbordet fanns i alla fall gubbröra, äggkoppar (använder aldrig äggkoppar till vardags) och några barnpysslade påskdekorationer med många år på nacken.

Jag hade färgat ägg med skal från rödlök och rödkål. Ville att de skulle bli rosa. Men icke.

Efter att de torkat lade sig i alla fall den värsta diarréfärgen och de blev gula, och med visst önsketänkande, gröna.

Traditionsenligt äggletande i trädgården. Vissa år är det snö, andra strålande sol. I år hade vi tur!

Jag är mamman som älskar ägg i aluminiumfolie (så mycket egen barndom över det) och aldrig orkar knyta på några vackra sidenband runt äggen. Gummisnodd funkar fint, jag har 16 års erfarenhet av det!

Flickorna fick en munk, godis och en trisslott i sina ägg. Sonen fick en munk, kakor och en trisslott. Inte för att vi gör skillnad på pojkar och flickor, utan för att pojkar och flickor råka tycka väldigt olika om godis, i denna familj. Men alla gillar munkar!

När barnen började skrapa trisslotterna fick föräldrarna lite ångest och skrek att om någon fick en storvinst så måste hen dela med sina syskon! (Egentligen skrek vi DEN, p g a har svårt för ordet ”hen”. Men försöker vara korrekt).

Lillasyster slapp dock dela med sig av sina 60 kr. Ingen tyckte att det räknades som storvinst!

Hoppas din påsk var fin!

 

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

6

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *