fira,  påsk,  vår

Påsken anno 2018

Påsken 2018 inföll de allra sista dagarna i mars, och början av april. Mamman, aka Påskharen, skulle gå upp klockan nio, för att gömma lite ägg. Tyvärr visade det sig att hennes FitBit-klocka, som inte använts på några veckor, på grund av influensa, inte alls hade synkat med resten av världens tid. När den sade att klockan var nio och det var dags för Påskharen att gå upp och gömma äggen, då var den egentligen inte ens kl sju.

Men mamman gick lydigt upp och gjorde det hon skulle.

Fyra ägg skulle gömmas. Ett för varje barn, och så ett extra för övernattat extrabarn.

Mamman tycker fortfarande att detta är den mysigaste av alla påsktraditioner. De numera stora barnen, tycker nog att det ändå är rätt ok fortfarande. Även om mamman fick tjata på dem att de skulle gå upp och leta… Bara Lillasyster som stod och trampade vid dörren och väntade på sina sjusovare till syskon.

Tonåringen hittade sitt ägg innan han ens hunnit kliva ut. Så bra gömt var det. Han bjöd i alla fall på lite tips till de som tog längre tid på sig och kanske inte letade så engagerat?

Nåväl, alla hittade sina ägg. Med eller utan hjälp.

Mamman hade fyllt äggen med lite godis, pengar och en trisslott. Alla var nöjda, men bara ett barn vann på lotten.

Mamman och pappan bytte ägg med varandra vid soffan. Helt utan jakt eller gömma.

Sedan stundade påsklunch med mormor, morfar och morbror. Traditionsenligt med äggmålning.

Vilken tur att pappan älskar att laga mat! Han fixade hela påsklunchen, inklusive förberedelser dagen innan. Och hela tiden visslade eller nynnade han. “Vilken tur att jag tycker om sånt som du tycker är lite tråkigt!“, sa han till mamman. Ja. En. Sån. Tur. (Lite tråkigt… understatement…)

Och vilken god lunch! Tror smördegsinbakad sparris kan bli återkommande inslag.

Och så tårtan, Påskpassion ! Så fräsch och god på en vårbuffé!

Idag är det Påskdagen . Vi ska åka till mormor och morfar och äta påskalammet. Tradition, det med. I övrig försöker jag fortfarande att bli av med influensan, titta på tv-serier, mysa med mina barn och man, samt spara rösten så mycket det går. Låter nämligen som en bakfull alkis som ätit krita.

Hoppas din påsk var fin!

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *