hemma hos oss,  livsstil,  mat & dryck

Pakten och träningen

Mina ungar sprider disk omkring sig, precis ö v e r a l l t ! I sina rum, i köket, på soffbordet, i tv-rummet… Den yngsta gömmer t o m disk på diverse ställen i sitt rum. Disken placeras ut strategiskt, precis så att den ska reta föräldrarna näst intill vansinne tills de blir så galna att de tar hand om den själva!

Men nu har vi en pakt, Maken och jag. Det är slutplockat nu! Vi vägrar! Och jag har varit ledig idag och ingen kan ana hur jobbigt det är att slå lovar runt den där förbannade disken, och tvinga sig själv att låt bli att ta hand om den. Men det går! Jag tänker att kan ungarna ignorera den i flera dagar, så ska väl jag klara några timmar. Men shit, vad jobbigt det är! Fattar inte hur barnen klarar av det där? Eller vårt tjat?

Det är också jobbigt att ha träningsvärk från helvetet och ha gymmat sig hjulbent så att om jag ens överväger att lägga benen i kors, så skriker jag rätt ut. Japp, gjorde come back i gymmet i helgen och min kompis sa att “det kommer att kännas efteråt!“. Och jo, tack, det känns! Som att ha blivit överkörd av en hjullastare.

Idag trippade jag dock försiktigt tillbaka till gymmet för att träffa en instruktör och få ett program att träna efter. Och jag ska visst lyfta lite tyngre än vad jag brukar. Så sluttrippat nu.  Istället ont i överkroppen också.

Skulle helst inta horisontellt läge men nu börjar det bli dags för flickornas ridning. Då ska jag springa med travande hästar på en ridbana i lösgrus. Det brukar vara asjobbigt! För mig! Hästen ska “trava, skritta, trava, skritta, trava“. Verkar hästen lite slö får vi ett spö så det ska gå fortare och jag får löpa som en tok, som någon sorts intervallträning.

Men o m jag överlever ridningen så blir det nog lite mera träning ikväll. Bara för att det är så roligt!

Jag får la skylla mig själv om jag har ont då!

0

One Comment

  • Hem ljuva hem

    Härligt! ja både träningen och pakten. Tonåringen samlar också disk på sitt skrivbord. Vi avvaktar in i det längsta på att den ska bäras in till diskmaskinen. Svårt! Kraaaaam Pia
    P.s. Vår sparris börjar sticka upp nu… Mums!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *