böcker

Om jag vågar

Det är så himla konstigt att vara hemma på en tisdagkväll. Tror inte att jag varit det sedan jag började jobba efter sommarsemestern, faktiskt. Jag brukar ju alltid träna på tisdagar men idag är vilodag och nu vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska hitta på. Ungarna är upptagna med sitt och Maken tittar på nå´t fiskeprogram, typ. Han är ju van att ha tv:n, själv.

Jag har druckit en liten Baileys (japp, på en tisdag) och betalat en räkning. Båda de sakerna gick ganska fort.

Räkningen var förresten för min nya Kepler som landat i brevlådan. Jag skulle kunna börja läsa den om det inte vore för att jag vet att jag kommer bli så sjukt rädd. Och det säger jag med erfarenhet av Keplers alla tidigare böcker. (Vet inte ens om “sjukt rädd” är ett begrepp som räcker).

“Om lamporna är tända kan en stalker se dig utifrån, men om lamporna är släckta kan du inte se en stalker som redan är inne”. Jag kommer inte kunna sitta med ryggen mot fönstret, måste tända alla lampor (glöm mysbelysning och stearinljus), kommer behöva titta under sängen v a r j e gång jag går in i sovrummet (alltså inte bara när jag lägger mig) plus öppna alla garderober och titta mig över axeln om jag är ute i skymningen (i mörker får jag springa).

Dessutom måste jag komma ihåg att lägga boken med framsidan nedåt så inte det onda kryper ur. Det är en väldigt viktig ritual som jag när sedan barnsben. Frågor på det?

Vet inte om jag mäktar med den anspänningen i mitt liv just nu. Faktiskt.

stalker

signatur

Bild lånad från Adlibris.

0

One Comment

  • Hem ljuva hem

    Men Herre gud! Om man nu får nämna hans namn utan att häda eller på något sätt verka vara religiös.. Du måste verkligen ha fantasins gåva, vara begåvad med ordets kunskap. Att ha en sådan respekt, eller vad det nu är för en roman, wooow jag dånar. Jag kan läsa vad som helst utan att ens titta någonstans innan jag släcker, inte ens ägna tanken åt något hemskt. Läs på du och ha det så bra.. Känner mig plötsligt lite okänslig… Kraaam Pia

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *