familjeliv

Och så sköljde den över oss

Jag förväntar mig att jullovets slut och vardagens början ska bli som en skarp smäll, som ett brutalt uppvaknande och en morgon fylld av tjat och konflikter. Men istället sköljer den över oss som en mjuk våg av skummad mjölk. Söt, mjukt vit och lite fluffig.Det fanns en längtan i morgonen. En längtan efter en högt älskad fritidspedagog som skulle komma tillbaka, en längtan efter vardag, kompisar, arbete och raster och en längtan efter att se hur långt man tagit sig i jullovets utmaning på skolan.

Och på kvällen är alla nöjda med sin dag och över middagen berättas om vad som hänt, vem som gjort vad, om julklappar och nya lärare “som är 47 år men inte alls ser gamla ut”.

Och jag myser inombords över att vardagssorlet är tillbaka och att vi verkar ha klivit över tröskeln till andra sidan jullovet och in i januari med raka ryggar, trygga steg och glittrande ögon.

signatur

Like a soft wave. I expected the first morning after the holiday to be brutal, tough and filled with arguments and conflicts. Instead it´s like a soft wave, bringing us safely back into our routines.

 

0

One Comment

 • Min plats i solen

  Härligt! Blir alldeles varm när jag läser och glad för er skull. Att ni fick en sådan fin start. Det är gott med ledighet men det är minsann inte så dumt med vardag heller. Och kombon är på något vis oslagbar.

  Och som alltid rent magiska bilder Victoria.♥

  Ta hand om dig!

  Varm kram
  Lotta

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *