Feng Shui,  Samarbete

Nytt på väggarna – Feng Shui

I samarbete med Poster Store

Hemma hos oss har det precis dykt upp nytt på väggarna! Jo, jag vet att jag nyss plockade ner en tavelvägg, p g a att den mest adderade en rörig känsla till slut. På grund av noll genomtänkt, den bara växte och växte.

Men eftersom jag älskar tavlor, främst fotokonst, så har jag klurat på hur jag skulle kunna använda mig av bilder utifrån Feng Shui och kompassbaguan för vårt hem (där väderstrecken symboliserar olika delar av livet) och utan att det kändes rörigt.
Ett samarbete med Poster Store gav plötsligt svaret på detta! Hur skulle ett samarbete kunna vara mera jag, än med ett företag som producerar vackra posters till ditt hem? Självklart är det i allra högst grad relevant att de även trycker på FSC-miljömärkt, svensktillverkat papper och att produktionen har en av de strängaste miljömärkningarna i Europa! Dessutom har alla posters arkivegenskap, d v s de gulnar inte med tiden.

När jag möblerade om kring våra soffor, uppstod en ny hörna, som blivit lite av ett favoritställe. Jag sitter gärna i den gamla fåtöljen och lyssnar på poddar eller bläddrar i någon tidning. Det är en plats att mellanlanda på.

Det här hörnet är placerat i det väderstreck som symboliserar framgång, och här ville jag ha en bild som på något vis representerar just det. Jag valde en bild av en surfare på väg ut i havet. Jag upplever att jag står vid ett vägskäl i livet och bilden står både för att våga, men havsvågorna symboliserar också att vara i rörelse och fortsätta utvecklas. Känner mig väldigt nöjd med att jag hittade den och känslan den förmedlar!

Jag valde också att köpa till ramar i valnöt, både för att jag tyckte att det passade motivet men också för att de är mörka men tillför lite mera värme än helt svarta ramar. Poster Store erbjuder ramar i flera olika färger och träslag , alla med lätt, kristallklart och okrossbart, plexiglas.

Köket representerar hemma hos oss, familj och hälsa. Här tapetserade jag nyss om och ville få upp något som kunde representera familj, då jag har plockat in hälsa på annat sätt (fruktskål mm). Dock ville jag inte sätta upp familjebilder vid köksbänken.

Med Lejonbröder föll allt på plats. Den fastnade direkt i hjärtat medan jag scrollade igenom utbudet, för att välja. Två lejonbröder får stå för vår familj och visad närhet och ömhet. I köket är det just nu stort underskott av träelementet, och även om den här tavlan bidrar till det underskottet i färg, så fick det bli så ändå! Lejonen skulle helt enkelt sitta i köket! Motiv och ram passade väldigt bra mot den ny tapeten också, tycker jag!

Jag gjorde ju om min powerwall i våras, med vad jag hade hemma. Den hamnar i hörnet för rikedom och välstånd, och jag har känt att jag skulle vilja få in det på något vis. Jag plockade in en stjärna i mässingsfärg och bytte kottetavlan mot en bild på ett vattenfall. Den står helt enkelt för flöde, en känsla som jag strävade efter. Till den här bilden köpte jag till en passpartout till valnötsramen, eftersom jag föredrar en liten vit ram omkring. Övriga bilder har inbyggd passpartout (utom den i Tweeniesens rum). Du hittar alltså inte bara posters med snygg fotokonst och ramar, utan även passpartout i olika storlekar hos Poster Store! Så bra, tycker det kan vara trixigt att hitta fina sådana, ibland.

Jag blev väldigt nöjd med vattenfallet här, inte bara motivet men också färgerna och ramen adderade en bättre känsla än tidigare, och samspelade med det som redan stod på hyllan. En ny powerwall med mer power, helt enkelt!

I ärligehetens namn hittade jag många flera bilder och ramar som jag tänkt klicka hem. Men då dök tonåringarna upp (hade bara två av tre hemma vid tillfället, tur!) och ville också ha! Och eftersom de precis fått sina rum ommålade, så hade jag inte hjärta att säga nej. Jag vet ju känslan av att vilja piffa, så att säga…

Tweenien valde ”COCO I don´t do fashion, I am fashion”, en grafisk bild där vi valde en svart metallram till. Kan inte tänka mig en mer lämplig bild (eller citat) till henne just nu, faktiskt!

Tonåringen valde som sin mamma, utifrån symbolik. Är man 16 år och på väg till gymnasiet, samt med elitsatsning på fotboll, då passar lejonet (styrka) och bilden på Muhammed Ali (tålamod, vinnarskalle) väldigt bra. Även här valde vi svarta metallramar.

Blev väldigt glad över att även Tonåringen tänkte till kring sina bildval. Jag tycker att det man sätter på väggarna ska betyda något, vad den än må vara, och även om det bara är för just dig själv! För mig är Feng Shui vikten av att hitta balans, i livet och i miljön omkring oss. Bilderna som symboler, blir påminnelser om de viktiga sakerna i livet. Viktigast är att de betyder något just för dig!

Jag är både glad och stolt över samarbete med Poster Store, som grundades av två bröder 2014, med mottot:

”Drivkraften bakom Poster Store var en önskan att skapa en plats där du skulle vilja gå in för att bli inspirerad. Ditt hem borde vara en oas som ger dig inspiration och energi – vi vill vara med och hjälpa människor att skapa just det” Oskar Renlund, grundare.

Jag kan bara hålla med!

Om du vill förnya på dina väggar, kika in till Poster Store och använd koden Victoria30, så får du 30% rabatt t o m 26/8-19! (Gäller ej på ramar eller Selection).

1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *