mat & dryck,  sommar

Närproducerade smaker

Oavsett vart jag reser, inom Sverige eller utomlands, så försöker jag alltid köpa med mig lokalproducerad honung. Det är bland det bästa jag vet, tycker att det är så roligt med olika smaker från olika håll i världen. Honungen tar ju verkligen smak av området som bina verkar i!

På Gotland har vi det så lyxigt att våra vänners grannar har bin. Bara att swisha och ta en burk ur lådan vid vägen. Jag tog en burk med fast honung, och en burk med flytande, plus en med fast till mamma och pappa. Det. Är. Så. gott.

Vi tillbringade en förmiddag i ett kokhett Visby, jag och tjejerna. Då passade jag på att smita in hos Kränku och köpa på mig teer för hela hösten. Så lyxigt att få gå på plats och botanisera bland alla ljuvliga dofter och smaker.

Havtorn och choklad

När vi lämnade Gotland, stannade sonen och hans flickvän kvar. De tog in i Hörte, hos släktingar till henne, som bl a odlade havtorn och tillverkade en alldeles ljuvlig glass. Min favorit blev polka, som gjordes på bl a palsternacka. Så. Gott. Tro det eller ej, det låter udda men var perfekt! 

Älskar även sådana smaker! Och ja, de lyckades faktiskt få hem glassen i värmen!

Maken och jag fick även en sanslöst vacker (och god) chokladkaka, som de köpt på en närliggande gård med choklad- och pralinproduktion. Ville först inne äta upp den… Men nu är den slut!

På den översta bilden är chokladkakans framsida, översållad med bl a torkad jordgubbe. På den nedre bilden är baksidan, med den vackra stämpeln. Vilket hantverk!

En receptbok med tips på vad man kan tillaga av honung, fick jag också. Tror sonen känner sin mamma 😉

Har du något som du alltid köper med dig hem från resor?

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

5

133 Comments