Feng Shui,  hemma hos oss

När katten är borta, dansar råttorna på bordet.

Eller när mannen är borta, möblerar frun om. Det är sen gammalt.

Måndag, och Maken hann bara precis skicka ett sms “Har landat i Holland nu“, innan jag bestämde mig för att satsa på min magkänsla, som länge sagt mig att ett runt soffbord skulle passa så mycket bättre i vardagsrummet. Sagt och gjort. Jag fick ett barn att hjälpa mig att släpa upp det tunga, stora (180 cm) surfbrädeformade bordet i valnöt, till ovanvåningen. Och sedan släpa ner det mindre, runda, i svart glas, metall och med hjul.

Det blev sååå, sååå mycket bättre. Både på övervåning och nedervåning!

Sofforna är stora, tunga och med skarpa kanter. Ett runt bord spelar på motsatsförhållandet, enligt Feng Shui, och skapar därmed en bättre balans än det avlånga bordet. Fick jag önska skulle jag dock föredra ett bord i trä och klarglas, som det här. Men nu får jag nog inte önska…

Nättare och luftigare, blev det också. Kanske kan vi t o m få Maken att sätta upp projektorn i taket nu, istället för provisoriskt stående på en bas, uppstöttad av en bok, som den gjort sedan december? Ibland går det inte fort. Med ett mindre soffbord, syns den nu dock väldigt mycket mera, där den står i all sin provisoriska härlighet!

Där uppe då? Vi kan kika en annan dag, men det blev mera vardagsrumskänsla med det större bordet där. Och jag mindes att det faktiskt var just till den soffan allena, vi en gång köpte det bordet. Inte till två stora soffor, mittemot varandra, som det sedan råkade bli. Allting löser sig, och tur att grejer kan få byta plats!

Nu tar vi fredag och väntar på att Maken ska landa igen.

I Sverige, denna gång!

2

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *