fira,  weekend

Någon fyller år

Imorse fick vi en 12-åring i huset.
Vi uppvaktade på sängen med varm choklad, jordgubbar och havrebollar. Och en korg fylld med favoritsnacksen.Syrrorna bjöds också på lite gott till frukost. Trötta och morgonrufsiga var vi allihopa.Så klart blippade telefonen ideligen. Många grattishälsningar blev det!Coco pops till frukost. Det händer bara på ens födelsedag. Chokladen serveras i gammelmormors guldkopp.12 år idag. Jag tycker allt som oftast att han både ser äldre ut och känns mognare. Just idag tänker jag på hans 1-årsdag som firades med tårtkalas och avslutades på akuten. Som ganska många födelsedagar skulle komma att göra, faktiskt. Astma och pollen har alltid haft högsäsong när han fyllt år. Men i år är andra året i rad som vi slipper åka in och inhalera!Pappan fixade brunch och vi bjöd in mormor och morfar och morbror. Mamman lagade en tiramisu och systrarna bjöd på ännu flera havrebollar.

Ett litet tips om man ska gömma en stor dator som födelsedagspresent åt en 12-åring: ställ den mitt i huset och släng en jacka över den. Vår 12-åring är så van att se jackor kastade överallt och skulle aldrig komma på tanken att lyfta upp en jacka som inte är hans. Därför kunde han passera sin present åtskilliga gånger under de senaste veckorna, utan att märka något!

Så nu installeras datorprogram, Maken fixar med båten och jag försöker att värma upp en nackspärr som låser mig och gör att jag inget vettigt får gjort. Men det är helg, behöver egentligen inte göra så mycket vettigt…

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *