mat & dryck,  sommar

Morgonrutin och staycation

Den här sommaren är vi hemma ännu mera än vi brukar. Tacksam för öppna altandörrar och fönster, altanen, trädgården och poolen. Tacksam för att torkan och bränderna härjar utanför min närmaste sfär. Tacksam för att jag får vara just hemma!

Solen, ljuset och känslan i kroppen har helt fått styra under vår staycation. Jag vaknar, som alltid, tidigt och brukar oftast gå upp runt 06:30-8:00. Då är det fortfarande ganska svalt och behagligt, men det handlar bara om timmar innan hettan kickar in.

Morgonen börjar numera alltid med att öppna upp huset, ställa upp altandörrar och fönster på vid gavel, och hoppas på korsdraget som sällan kommer. Sedan släpper jag ut kaninen och fyller på vatten, denna sommar har han fått tvångsduscha några gånger, också. 

Och sen, sen är det sommarfrukost. Lika mycket som jag njuter av decemberfrukostar med brasa och levande ljus, lika mycket njuter jag av frukost med färska bär på altanen. Alla årstider har verkligen sin tjusning (njaaa, kanske inte februari-april, då).

Barnen har fortfarande sitt oändliga sommarlov. Man behöver aldrig fundera över om man får sällskap av dom till frukost, i alla fall. Det får man inte. Deras dygn startar många timmar senare än mitt. Det pågår å andra sidan alltid ett par timmar längre än mitt, också.

På andra sidan poolen satte jag upp hängmattan och fällde upp ett urgammalt parasoll, och voilà, trädgårdens mysigaste häng! Nu syns det inte på bilden så bra, men körsbärsträdet sträcker sig liksom över hängmattan på andra sidan parasollet, och där växer lavendel och en japansk lönn, och en djuprosa klematis som klättrar i buskarna. Att ligga där och lyssna på en bra ljudbok är total njutning och avkoppling!

Jag har aldrig varit någon globetrotter, det finns nog inget som jag njuter så mycket av som att få vara just hemma! Och vara ledig!

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *