personligt,  sommar

Missmod

Jag tror inte att jag har varit på dåligt humör mer än någon enstaka gång denna semester, men nu börjar humöret slira. Att låta Tonåringen och Storasyster måla om sistnämndas rum, blev ett projekt så mycket större än det var tänkt. Att låta väggarna gå från turkost till vitt är 11- och 13-åringen övermäktigt. Det är näst intill 40-åringen övermäktigt. Fy fan så slitigt! Jag har så ont i kroppen så jag vill gråta.

Vi är inne på tredje strykningen nu. Jag anar ljuset i tunneln. Det är tio liter vit färg senare. Den som skulle räcka och bli över, kommer inte att bli över alls. Dessutom har ungen bestämt sig för att låta den inbyggda garderoben vara en öppen garderob, utan dörrar. Därför måste insidan på den också målas. Förstås.

Det kommer att bli fint. Imorgon ska vi åka till IKEA och köpa nya möbler åt ungen. “Kan vi möblera imorgon?” En stillsam kalkyl i mitt huvud säger att “väldigt mycket kanske, snarare på lördag“, även om jag drar över fjärde varvet ikväll och står med penseln till midnatt. Men vad gör man inte för sina avkommor?

PÅSK-WEBB_1857
Gammal bild från när dottern fortfarande älskade turkost.

signatur

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *