galleri barn,  galleri familj,  galleri porträtt,  mitt företag,  personligt

Min resa 2013

Jag gick in i 2013 med fjärilar i magen, ett bultande hjärta, en passion för fotografering och ett företag i sin linda. Vid den här tiden för ett år sedan arbetar jag febrilt med att få hemsida, domän och blogg klara och att lära mig wordpress efter några år med Blogger.

Hadrian-webb-galleri_7398

I januari fotograferar jag hemma i min trädgård, i snö och bister kyla.

I januari 2013 vet  jag att jag vill satsa på min dröm om porträttfotografering och jag förstår att jag har massor att lära mig. Både inom fotograferingen och hur det är att driva en liten enskild firma.

Vintern och våren går knackigt, jag har några fotograferingar men på det hela taget är det ganska lugnt. Under den tiden passar jag på att lära mig bokföringen och hur jag ska deklarera var tredje månad. Nyttigt och helt nytt för en humanist som jag.

5-masthead-860-pxl

Livia_9110

Jag vandrar runt mycket i min hemtrakt för att hitta bra platser för fotografering. Under vintern tar jag en del bilder kring traktens herrgård.

Under våren fyller min dotter 8 år och min son 10 år och jag börjar få förfrågningar om fotograferingar men allt leder inte till jobb. Jag gör om hemsidan till så som den ser ut idag, fortsätter att fotografera varje dag och när sommaren kommer känner jag att jag har lärt mig massor.

I maj firar jag och Maken 11-årig bröllopsdag och 20 år tillsammans och tar några dagar i det vackra Paris. Jag hinner en bråkdel av vad jag vill göra och måste åka tillbaka, gärna snart!

Paris-karusell

Paris i maj, på tu man hand, en resa jag gärna gör om!

Under försommaren bygger Maken en pool och vi njuter av ett långt och varmt sommarlov, både i Danmark men mestadels hemma vid poolkanten.

trädgård

Sommaren 2013 är den varmaste på länge och vi badar varje dag!

Under sommaren har jag kontakt med Zelected by Houze och tycker att sälja för dem vore en lämplig sysselsättning vid sidan om fotograferandet (och mitt förskollärarjobb) eftersom inredning är mitt andra stora intresse och det har varit ganska glest mellan fotouppdragen.

I september får jag hem min första kollektion från Zelected by Houze, får genast många bokningar, samtidigt som fotouppdragen börjar att droppa in!

Hösten 2013 blir den mest intensiva i mitt liv, med fotograferingar, homeparties och 75% förskollärarjobb. Men jag älskar varje del av det och inser att jag på alla plan får ägna mig åt det som jag älskar mest. Hur många har sån tur?

wass_4110

I juli tar jag bilder under en markis i ösregn och någon månad senare tar jag mina första bebisbilder på en en vecka gammal pojke.

elvin_webb4891

I början av September tar hela familjen ett mycket avkopplande break och reser ner till Göteborgs skärgård med våra grannar och vänner. Det blir några av höstens mest avstressade dagar.

Middag på Tistlarna2 sep-13 copy

Under några vackra sensommardagar fångar vi krabbor och äter middag vid havet.

Aura Alarcon collage

I september hittar jag en av mina favoritplatser att fotografera på, Gredelby Hagardär jag har en avklädd fotografering, full med bus.

ida_5762 loggo

I trakterna kring Östuna fotograferar jag ett par i väntans tider.

söndagsbild v 46 notting hill

I september går Maken på kurs i London och jag ansluter över en helg. Åter får vi några dagar på tu man hand och höjdpunkten är vår söndag i Notting Hill.

pigulla webb collage1_5905En skolgård fungerar också utmärkt att ta bilder på och jag har fullt sjå att hänga med det här påhittiga syskonparet.

gustafsson webb collage2_6334

Tillbaka i Gredelby Hagar har jag en av årets mysigaste familjefotograferingar, en sån som är som bomull kring hjärtat.

När november kommer är jag lycklig men fruktansvärt trött, min yngsta fyller 7 år och jag blir 38 år. På min födelsedag och den kommande veckan ligger jag däckad i feber och inser att mitt tempo inte håller om jag vill hinna med att se guldkornen i vardagen, också, och jag meddelar ZBH att jag slutar som säljare vid årsskiftet. Fotograferingen får gå före och det är inget svårt val, bara självklart.

Huong Lauri_logga6911

I november är jag tillbaka i min hage. Kan man bli sötare?

När advent kommer har jag fotograferingar bokade under hela december och med förfrågningar in i januari. Och jag känner mig oändligt glad och tacksam över allt! Att få en lugn start i upptakten av företagandet passar mig utmärkt, inser jag nu, och att få möjligheten att träffa all dessa fina människor som ger mig förtroendet att fånga en glimt av deras liv på bild, det är stort för mig.

En decemberfotografering hemma hos mig med en 8-månaders kille som var sååå nära att krypa.På första advent fotograferar jag den här syskontrion hemma i deras skogsbacke. Och det är en speciell känsla man kan fånga när man är på familjens hemmaplan.

De enda bilderna med snö under december 2013. Vi tog dem i Uppsala Stadspark och det var isande kallt men hisnande vackert.

När 2014 kommer går jag in i det nya året med stadigare steg än föregående år, med självkänsla, förväntan och ödmjukhet. Jag utmanade mig själv under året som gick, tog ett rejält kliv ur min comfort zone och såg att med hårt arbete och vilja så gick det. Det var möjligt att leva min dröm!

Ett stort, innerligt tack till er som är en del av den drömmen!

signatur

My journey. Year 2013 was the year when I stepped out of my comfort zone and started to live my dream! 

0

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *