blandat

Min inspirationskälla


När jag lämnar Förorten för att åka in till Lilla Storstaden ser jag till att alltid få en liten stund inne på underbara Norrgavel. Där vill jag vistas ett tag och bara titta, känna, provsitta och drömma. Om soffan i sammet, t ex. För 46000 kr. Om jag bara skulle ha en soffa i livet, så skulle det vara den. Nu är jag ju inne på min fjärde soffa, typ, och totalt så kanske vi är nästan uppe i priset av den underbara i sammet. Ja, det skulle kanske ha lönat sig att ha köpt den soffan från början. Fast det är klart, jag skulle inte ha velat ha bebisspya och vällingfläckar i sammetssoffan. Då hade jag kanske inte vågat att sitta där och amma eller natta små trötta barn. Men nu är Småbarnslivet på väg att övergå till Liv med lite större barn. Nästa soffa kanske blir i sammet…

Och nästa matta kanske blir en sådan här underbar kelim i patchwork… Me like! A lot!

Norrgavel tillverkar alla sina möbler med stor omtanke om miljön. Här finns Svanenmärkta stearinljus från Delsbo.

Lamporna Bestlite från Gubi skulle göra sig fint över mitt matbord! Två stycken svarta skulle jag också ha. Och fast jag är ett stort fan av vita väggar så älskar jag den rödbruna färgen på väggen. Norrgavels egen äggoljetempera.


Vid sängen; två vita Bestlite, förstås!


På tal om älska… Kan man göra annat med Calle Forsbergs underbara porslin! Jag kan ägna ett besök i butiken bara åt att titta på hans vackra tekoppar.


Det här inlägget blev lite av en hyllning till Norrgavel. Det var inte tänkt så från början men för mig står varumärket för hållbarhet och kvalitet. Även om det kanske inte kan bli den där sammetssoffan på några (läs många) år, så kanske det i alla fall kan bli tekoppar av Calle? Eller de vackra betongljusstakarna av Tove Adman eller vinglasen från Skruf. Hoppas jag har kunnat inspirera er läsare också!

Lev väl


0

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *