Sågargatan,  simple living

Målbild uppfylld

För oss kom reserestriktionerna ganska ”lägligt” i och med att vi egentligen bara hade en målbild denna sommar: tömma vinden! Och det var betydligt lättare att uppfylla den målbilden om vi höll oss på hemmaplan!

Och söndagen den 26 juli skulle jag vilja säga att vi äntligen tog oss i mål! Fy sjutton vad vi har slitit, burit, sålt och kört till Myrornas och tippen, denna sommar! Men också, fy sjutton så många ton bly som lyfts från våra axlar. Det är en lättnad att ha lyckats komma så här långt, och enligt tidsplanen!

För den som tror att vi liksom bara hade ett ”normalt” röjande framför oss, tror fel, skulle jag vilja påstå. Förutom vår egen bös, och uppenbarliga svårigheter att göra oss av med grejer, så har vi också onormalt mycket ärvda saker i vår ägo. Saker som vi båda känt ett viss förvaltningsansvar över, men som vi lärt oss släppa, efter hand.

Jag har lärt mig att tacka sakerna för den glädje och nytta de skänkt oss, och sedan lämna vidare. Att landa i, och glädjas åt, att de kommer någon annan till nytta. Allt eftersom har jag också lärt mig att känna skillnaden på vad som verkligen talar till mig, eller spark joy, om du så vill, och det som vi behåller enbart av vana, förväntade eller sentimentala skäl. Att släppa taget om sakerna blir lättare och lättare!

Däremot har det känts viktigt att låta de käraste sakerna hitta till rätt ägare. Bl a har Maken lämnat flera donationer till Andrée-muséet i Gränna, då vi tydligen visade oss ha en del unika saker från ballongfararen i vår ägo (släkt). Och muséet som inte fått in något nytt sen tidigt 1900-tal var mer än glada! Win-win! Även om köpare funnits, så kommer sådant här mer till sin rätt på museum än i privat ägo. Där de t ex kan bli liggande i förråd i säkert mer än femtio år…

Men nu alltså, nu är vinden så gott som tömd på allt utom en kasse med julsaker! Den rensar vi i december och säljer det som inte får flytta med till Sågargatan! Återstår också att sälja pulkor, bob och annat årstidsbetonat. Kanske att vi sparar skridskorna, kommer ju ändå att bo precis mitt emot Studenternas…

På bilden ser ni snäckskalen som jag för många år sedan serverade förrätter i, och som jag letat efter i 17 år! I lådan längst in, lääängst bort på vinden, där låg dom! Halleluja!

Med försäljningarna är vi långt ifrån klara, men nu kan vi fokusera på sådant nere i huset. Och av mestadels barnsaker och annat smått och gått, så har försäljningen inkasserat drygt 20.000 kr på flyttkontot sedan vi började sälja av grejer i april. Så, ja visst kan det löna sig att starta den den där rensningsfesten nu, va?

 

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

12

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *