Lägenheten,  simple living,  tips

M | Ett sätt att ha bil

En sak som är mycket krångligare i stan, är det där med att äga en bil. För att inte tala om två. Det är i och för sig inte själva ägandet som är krångligt, utan snarare parkerandet. Krångligt och dyrt.

Vi har skrivit upp oss för en p-plats i garaget under oss, vi kommer att lämna in leasingbilen nästa sommar och räknar med att köra vår gamla Ford, som ju är avbetald och klar, tills den inte vill mera. Med tanke på åldern (-06), så kan den dagen komma fortare än vi önskar. Säkerligen kommer den att komma fullständigt olämpligt, också. Det säger min erfarenhet av bilar som ger upp 😉

Vår tanke med stadslivet är att köra så lite bil som möjligt. Vi har nära till resecentrum med bussar och tåg, och har funderat på att investera i elcyklar, också. Uppsala är en cykelstad med många bra cykelvägar, så att cykla känns ganska självklart.

Bilpool, ett värdigt alternativ!

Men så tipsade en vän mig om M, en bilpool med massor av stationer över hela stan, flera stycken centralt, bl a i vårt blivande bostadsområde. Och efter lite research så känns ju M som ett värdigt alternativ till att själv äga en bil. Att få tillgång till Volvobilar när man behöver det, och kunna välja storlek efter behov, men slippa underhållet och kostnaden när bilen bara står (som vi hoppas att den ska göra mycket). Tanken lockar mer och mer.

Känner du till M? Du bokar och låser upp upp bilen med appen i mobilen, och i priset ingår bränsle, försäkring och trängselskatt. Du kan boka per timme, dag, helg eller vecka. Priset beror bl a på om du vill teckna abonnemang med t ex en månadskostnad på 195 kr/mån, då blir priset lägre än om du bara vill carpoola lite random. Men oavsett. Tilltalas verkligen av tanken på att bila på det här sättet i framtiden. Här kan du läsa mer!

Någon som testat? Dooo tell!

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

5