familjeliv,  hemma hos oss,  jul

Lucia då och nu

Det är Lucia och för ett år sedan bråkade jag med skolan om att Lillasyster skulle få vara stjärngosse i Luciatåget. Det fick hon. Till slut. Efter att vi dragit allt genom lokalnyheternas samtliga mediekanaler. Effektivt men utmattande.I år på Lucia är Lillasyster en drake istället. Det är hon i och för sig varje dag, det är inte så att hon piffat till sig särskilt för Lucia.

Hon är dock en sjuk och aptitlös drake, som är hemma med sin trötta och sjuka mamma. Det kallas vab men skulle nästan kunna vara vam (vård-av-mamma). De senaste veckornas underbemanning har slitit rätt bra på mamman. Hon är som en strandad val med magont som längtar till jullovet, mer än något annat.Efter två dagar hemma med mamma börjar Lillasyster pigga på sig, även om hon äter som en myra.

Vilken tur att vi lever i ett land där myror kan få i sig rätt okej med mat, trots allt, tack vare bara-säg-vad-du-vill-ha-så-fixar-mamma-det. Myran ville ha en halv varmkorv, och det fixade mamman efter en tur till Willys.

I övrigt firar vi inte Lucia annat än med varmkorv, i det här huset. Tror jag fick fullständig avsmak för Lucia förra året. Inte ett enda Luciatåg har jag sett, eller ska se, för den delen. Hela spektaklet blev något med svarta och religiösa undertoner som jag inte vill vara en del av. Ljusbärare, eller hur? Jag nöjer mig med att tända mina egna ljus. I massor.

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *