weekend

Lördag x 10

Jag gick upp tidigt och fixade frukost åt Make och Tonåring, som skulle iväg på match. Valnötsbröd, croissanter och Råsaft med morot, apelsin och ingefära, gott när man inte orkar pressa själv.På bordet sprakar det av färger. Tulpanerna fick jag av Maken efter examinationen i torsdags. Pionerna köpte jag på ICA, och de gick från knopp till blomma på bara några timmar.På lördagen åkte jag ut på bygden och vårens kosläpp vid Stabby gård. Ett barn hade önskat det hela våren, det andra tvingade jag med under hot om att det annars inte skulle hinnas med någon bikinishopping denna helg.Vi fick så bra åskådarplatser och jag var pepp. Men som det medtvingade barnet uttryckte det: “Vem fan vill titta på KOR???” I högtalarna dånade musiken medan vi väntade på kossorna, “synd bara att det låter som morfars spellista!“. Kan i och för sig hålla med om det där sista, och alla kan inte vara pepp. Speciellt inte en medtvingad tweenie.

Jag blev i alla fall lite tårögd när korna kom rusandes. Tänk att allt levande älskar känslan av frihet!Men lite roligt tyckte ungdomarna allt att det var! Sen bjöd jag dom på fika på Esperesso House, och vi shoppade dom där nya bikinisarna som absolut måste inhandlas innan simningen i skolan, kommande vecka.

Älskade ändå den här dagen, bara för att jag fick hänga med de där två ett tag. Och prata och skratta, och se dom där två fnissa och skaka på huvudet åt mig i smyg. Få saker verkar förena syskonen så starkt just nu, som känslan av att det är dom mot föräldrarna. De kan retas och hacka på varandra, men gud nåde om jag eller Maken hackar på något av barnen. Då finns det genast två syskonen som rusar till försvar! Lite glad i mammahjärtat blir man ju för det, ändå.Espresso House bjöd på godaste chailatten på länge, och morotsmuffins.Jag är mycket svag för närproducerad honung. Det köper jag vart än jag är, när jag stöter på lokala producenter. På Stabby gård köpte vi slungad honung, och kakhonung, direkt från kupan. Vansinnigt gott och lite knäckigt!
Vi avrundar lördagen med Makens hemmagjorda hamburgare, några skvättar rosé som är kvar från igår och förhoppningsvis någon bra deckare på tv:n. Skulle säga att det varit en väldigt fin lördag, speciellt som det blev seger för Sirius Akademin U14, också! 😉

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *