#victoriasberättlse,  bröstcancer,  familjeliv,  hemma hos oss

Livet mitt i veckan

Onsdag. Mitt i veckan. När man delar badrum med sina två tonårsdöttrar, så får man räkna med att hitta diverse saker från skafferiet i badrummet. Tro mig, det är inte bara olivolja och honung som är bra för hyn / ögonfransarna / ögonbrynen eller håret. Vi har en massa andra bra grejer i vårt skafferi och i vår kyl.

Olivoljan och honungen i denna uppsättning, bor numera i badrummet, det andra släpar jag tillbaka. För det är ju inte riktigt så att alla tonåringar har tid att ställa tillbaka saker på sin rätta plats…

Det här är en bra vecka med lite biverkningar. En sådan som man får passa på att fylla med roligheter, bara för att man kan. I söndags hade vi brunch med matlaget, hemma hos oss. Väldigt trevligt, och kul att få till en brunch när det är svårt att få ihop en middagstid som alla kan.

På måndagen åkte jag in till Uppsala för att lägga om armen och ta blodprover. Sedan gick jag hem till mamma och pappa och lunchade och fikade, och blev allmänt bortskämd. Och på tisdagen blev det lite eftermiddagsfika hemma hos en kollega och vän, spontant och härligt, det med!

Och till helgen blir det ett dygn med tjejkompisarna, ute vid kusten! Som sagt, bra vecka, lika bra att passa på!

Men idag är det onsdag och jag har en förkyld 14-åring hemma, som snorar och hostar om vartannat. Hon påpekade också att hennes lillasyster hade fått glass sist hon var sjuk, hint hint… Mamman fattade och promenerade bort till Coop (sååå glad att ha den nyöppnade affären på promenadavstånd nu) och inköpte glass och lite annat smått och gott.

På förmiddagen hade jag långpromenerat med mina nya stavar (ett av mina bästa köp) och efter det var jag ganska så trött. Är så glad över att jag får till mina promenader, men det gäller att planera vad energin ska läggas på. En långpromenad gör mig supertrött efteråt, då ska det helst inte vara så mycket inplanerat senare. Mer än möjligtvis gå och handla glass, då!

På torsdagen går vi in i en ny fas i livet. Då är det dags för handledarutbildning för övningskörning med sonen, som blir 16 år om några fjuttiga veckor. 16 ÅR!!! Är jag ens gammal nog att ha en 16-åring?

På mitt pysselbord i arbetsrummet ligger tre ganska prydliga högar med foton. En hög för varje barn. Sen tog det stopp. Sortera bilderna och sätta in dem i album har ännu inte blivit av. Endast på grund av lathet. (Och att jag upptäckte att jag inte varit så duktig och skrivit årtal på baksidan av bilderna, som jag trott…) Men endera tagen SKA jag ta tag i det! Lovar mig själv det!

Imorgon är det inte bara handledarutbildning, det är också dags för läkarbesök på sjukhuset. Just läkarna träffar jag inte så ofta, nu när behandlingen är igång. Oftast är det sköterskorna som tar hand om mig, men imorgon är det alltså träff med doktorn. Jag har skrivit en hel lista med frågor till honom. Hoppas han har både tid och tålamod 😉

0

3 Comments

  • Ryttarängen

    Bra med lista till läkaren, har testat men ingen verkar bry sig. Skönt med en bra vecka också, det är du värd. Ja men attans vad tiden går fort. Övningskörning på G. HJÄLP!!!! Fniss. Jag ar ju inga döttrar att trängas med i badrum så där vet jag liksom inte vad jag ska säga. Kan irritera mig nog på handukar och starka spraydofter i hallen. Låter underbart med en tjejträff vid kusten i alla fall. Åhh så härligt. Skulle vilja bara dra åt pipsvängen just nu. Är så trött på att det alltid är någåt helvete på gång. Fast kanske dumt att säga till dig. Kraaaaam Pia

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *