#victoriasberättlse,  blommor & trädgård,  bröstcancer

Livet i skördetid

Vi har gått in i september månad. Skördetider i trädgården. Jag klipper av chilifrukter från moderplantan, och både torkar och fryser in. Några får sitta kvar för den vackra färgens skull.

Nästa vecka har det gått en månad sedan jag började jobba igen. Det här är min sista vecka på 50%, nästa vecka går jag upp till 75% men heltid kommer jag inte att jobba. Inte denna termin. Kanske aldrig igen. Men om det tänkte jag skriva ett annat inlägg.

När jag blev sjuk, stängde jag ner jobbet. Jag har inte ägnat det någon tanke, förutom de människor som är mina kollegor, och så barnen som vi jobbar med. Men arbetsuppgifterna släppte jag helt från den dagen jag åkte iväg på läkarbesök, fick cancerbeskedet och sedan aldrig åkte tillbaka till jobbet igen. Jag märker att det gör att det tar oväntat lång tid att komma in i arbetsrutiner och arbetsuppgifter igen. Jag minns inte hur man gör. Ibland undrar jag om folk tror att jag driver med dem, när jag måste be om hjälp med sådant som jag gjorde dagligen förr. Mest är det tekniska saker. Jag som hade IKT som extra uppdrag. Jag har släppt det nu, det funkar liksom inte, när jag inte ens minns hur man skrev ut på skrivaren.

Förutom det sviktande minnet, så har jag ändå kommit in i arbetslivet i lagom takt. 50% känns som om det är det som funkar, vi får se hur det blir när arbetsdagarna blir längre. Mest är det mina onda fötter som spökar. De bär mig till och från jobbet, under mitt arbetspass men sedan är de ganska slut. Så ont i dem efter cellgifterna.

Men bliss då? Jag väljer att dagens bliss får vara tacksamhet. Att ha ett jobb att gå tillbaka till, att ha en förstående chef  och tålmodiga och hjälpsamma kollegor och en administratör jag inte vet hur jag klarat mig utan. Så även om jag känner att allt går trögt, så går det ändå bra.

Och jag kommer att ha lediga fredagar igen, den här terminen.

Glad och tacksam för det!

2

One Comment

  • Jojje

    Det viktigaste är att må bra – i kropp och i själ. Bara du vet vad som är bra just nu och framåt för just dig, och då blir vad du kommer fram till vad vi tillsammans går för! ❤️U

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *