#victoriasberättlse,  bröstcancer,  mat & dryck,  tips,  tv och film,  weekend

Långsam helg, TV-tips och dan före dan

Helgen inleddes med en Make som slutade jobbet extra tidigt och vänner som köpte mig sig sushi och kom över en stund innan hägrande innebandymatch. Och allt blev precis så där mysigt som det ska vara en fredagskväll. Enkelt, lättsamt och spontant!

En stor del av den här helgen har jag sovit bort. Tyvärr. Jag gillar inte att sova för länge på morgnarna, men jag har varit trött och haft ett sömnkonto som har legat på minus i flera dagar. Så när inga väckarklockor behövde ställas, inga barn jagas upp ur sängarna och iväg till skolan, inga matcher skulle spelas, ingenting var inplanerat, då passade jag på att sova. Tungt.

Så. Skönt.

På lördagen gick jag upp någon gång mitt på dagen, och det var ändå före ungdomarna, och slängde ihop min favoritsmoothie, just nu.

Mixa en banan, två dadlar, pumpakärnor, solroskärnor,

1 msk kokosolja, lite jordnötssmör och ca 3-4 dl havremjölk,

och så på med chiafrön.

Så, väldigt god!.

Sen kröp jag ner i soffan med en filt och gjorde nog inget vettigt på hela dagen. Kanske att jag betalade en räkning, eller så. Men annars, vila, sova och äta. Och det var verkligen så skönt att det inte fanns en enda tid att passa, den här helgen.

Maken och jag körde några seriemaraton på lördags- och söndagskvällen. Tips på serier kommer här:

  • The Tunnel (SVT Play, S2), brittisk-fransk och så tydligt att karaktärerna bygger på Bron, dock inte samma historia. Väldigt bra och spännande, i alla fall. Vi har inte sett S1, men det gjorde inget.
  • En av mina seriefavoriter sedan många, många år, är Tyst vittne (SVT Play). Finns många säsonger, och jag har sett dem alla! Detta är dock inte Makens favorit alls, så den här kikar jag oftast på själv.
  • I helgen var sista chansen att se Our Girl (SVT Play). Kanske finns den någon annanstans, om man vill se. Den var rätt trevlig, den också!
  • Okej, sista tipset, och även den sista chansen hos SVT Play, var nederländska Lucia de B som bygger på en verklig händelse och en av Hollands värsta justitieskandaler. Den kan du se till imorgon, och har du möjlighet, så gör det! Bra, hemsk och skrämmande om en sits man verkligen inte önskar någon att hamna i!
  • Ett tips är väl kanske inte Leaving Neverland , del 1-2 på SVT Play, men den såg jag i förra veckan. Det har väl kanske inte undgått någon vad den handlar om, en dokumentär som berör och uppenbarligen delar människor i två läger. Se gärna Oprahs intervju med de två unga männen, också.

Jösses, vad jag sett på tv… Och helt uppenbart är det, att om det bara var Maken och jag i det här hushållet, så skulle vi bara ha SVT. Det är oftast det vi väljer att titta på, trots att vi har Viaplay, Cmore, Netflix och Dplay… Klara sig inte ungarna med Youtube, egentligen?

Idag är det måndag, och dan före dan. För imorgon är det dags för behandling igen, och byte av cellgifter till EC, varav E också kallas det röda giftet. På grund av: Rött. Gift.

När behandlingsdagen närmar sig har jag alltid ännu svårare att sova. Började förstå det förra gången, då jag knappt sov alls dagarna innan. Även om jag veeeet att hälften är gjort och det är för en god sak, så vill inte kroppen. När den äntligen känns som den börjat att återhämta sig, då ska den krascha igen. Det är en jobbig känsla! Så är det bara!

Idag köpte jag naturgodis som jag ska knapra på under tiden, de timmar det tar att behandla imorgon. Because I´m worth it! Och kanske får jag besök en stund av min fina vän, som varit med mig två av tre gånger. Förra gången skjutsade mamma och pappa mig i snöglopp till sjukhuset, imorgon skjutsar de igen. Då hoppas jag innerligt att vädret är bättre än i denna stund, när snön fullkomligt yr utanför mitt fönster! Hallå, VÅREN!

Nu ska jag snart avrunda för att ge mig ut i snön med sonen, som ska träna. Men tack och lov inomhus!

Önskar er en fin måndagskväll i stugorna !

0

One Comment

  • Ryttarängen

    Woow vilken Tv nörd du är då. Ha Ha! Jag kollar på några program, typ ett om dagen kanske två. Fy då för ny behandling men den ska ju göra nytta i slutänden liksom. Just det VÅREN.. var fan är den kan man undra. Så jobbigt med denna gråskala och snöblask. Ha en bra dag i morgon nu, ska tänka på dig när jag går på utflykt för att lyssna på tåg. Jag menar att det är ju inte så farligt egentligen men liiite obehagligtändå om det ska snöblaska och blåsa. Varm Kram / Pia

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *