listor,  sommar

Lånad lista | Fun facts och naket

Den här listan snor jag från Sofia Wood, som i sin tur också hade snott den från Sandra. Listor är en blandning av fun facts och utelämnande, tycker jag!

När grät du senast och varför?

Häromveckan när provsvaren och resultaten från röntgen vid midsommar kom. Strålskador på höger lunga och förändringar på levern. Det var inte alls vad jag förväntat mig och innebar tyvärr ytterligare kontraströntgen, läkarbesök och oro under sommaren. Men i fredags fick vi beskedet att det är ofarliga förändringar. Grät lite till, då.

Tre saker du avskyr!

Gurka. Ända sedan barnsben.

Klä ut mig! Drama eller rollspel som kräver utklädning är nog bland det värsta jag vet. Och också den främsta anledning till att jag valde bort peruk under sjukdomstiden. Det skulle ha blivit som att klä ut sig varenda gång! 

Bad i mörka sjöar. Händer aldrig att jag badar utan att se botten. A L D R I G!!!

Hur var du i skolan?

Medelmåtta som ändå var rätt bra på att plugga till proven.

Vad blir du stressad av?

Mitt dåliga minne. Är alltid rädd för att jag har glömt något och hatar de fula, neonfärgade post-it-lapparna som ligger på vårt matbord med alla mina kom-ihåg-påminnelser till mig själv.

Att sitta på jobbet och inte komma ihåg hur mailen fungerar eller hur man skriver meddelande i Teams. Det händer fortfarande att det bara försvinner, och det är sjukt stressande.

Tre saker du älskar!

Att känna vinden i mitt ansikte. Vår- och höstvindar är de bästa!

Att ha valt att börja trampa stigarna vid sidan om den stora vägen. Att utbilda mig till cert Feng Shui-konsult och cert inredare, är mina bästa beslut. 

Att nörda in mig i val och tillval till vårt nya boende.

(Förstås familjen, goes without saying!)

Hur tror du att andra uppfattar dig?

Lugn, stillsam och med hög integritet.

Hur uppfattar du dig själv?

Lugn, stillsam och med hög integritet / Trygg, glad och med en stillsam glöd / Nyfiken, vildhjärtad, driven av mjuka värden.

Jag påverkas mycket av miljöer och energier, ännu mera nu än innan jag blev sjuk. Att få göra det jag brinner för och vistas i miljöer som ger mig något, det tar fram mitt starka, glada jag. Men när jag måste hålla masken och spela med, eller ägna mig åt sådant som känns meningslöst, då blir jag svag.

En situation som du tycker är jobbig / pinsam?

När jag vill vara ärlig om hur jag mår men förstår att mottagaren inte kommer att kunna möta mig där. Min psykolog gav mig övningsuppgifter där jag bl a skulle träna på att säga till människor jag mötte dagligen, ärligt hur jag mådde. Klarade dock inte av de uppgifterna, de tog all energi. Men får mig stundom att känna mig oärlig och ”ägd”.

När känner du sig som vackrast?

När jag är sminkad. Jag har fortfarande inte blivit helt vän med mitt ”nya” jag och ryggar ännu för spegelbilden på morgonen. Jag måste måla på mitt ansikte för att trivas med mig själv, men det i sig är inget som stör mig. Det bara är så, och det är ok.

Vad skrattade du senast åt?

Skrattar högt åt filmer på Tik Tok som mina barn skickar till mig, där andra ungdomar lagt upp hur de uppfattar sina föräldrar. Känner igen mig själv till 100%!

Till exempel när jag får ett utbrott för att barnen sitter och snappar med blixten på när jag kör i mörker. Eller att jag måste sänka ljudet på bilstereon när jag ska parkera. Vi är tydligen flera som inte kan koncentrera oss på det annars. Eller hur jag direkt måste ta a l l t som står på diskbänken och trycka in i diskmaskinen. Haha, listan kan göras lång…

Något du funderar mycket över?

Hur jag ska få ihop en vardag där energin räcker till och kroppen orkar.

Tre saker du är rädd för:

Att någon i familjen ska bli sjuk.

Att jag ska bli sjuk igen.

Att det inte ska gå att bli frisk nästa gång.

Ett yrke du tror att du skulle vara dålig på?

Vad som helst som innefattar siffror eller musik. Finns inget jag är sämre på.

Slutligen, ett yrke du tror att du skulle vara bra på?

Inredare, att få skapa miljöer att må bra i!

 

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

 

14

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *