familjeliv,  weekend

La weekend

På lördagen tränade jag hela förmiddagen och hade god lust att kollapsa i soffan sedan, men se, det gick inte. Maken var i storstädartagen, vilket inte händer alltför ofta. Då vill han städa allt! Och rensa! Det var skitjobbigt eftersom jag ville ligga i soffan. En av oss fick ge sig, och det var inte han.

Så vi städade och städade och sedan brann vår dammsugare nästan upp. P g a igensatt filter. Och det p g a dammsugarpåse DIY. När maskinen tvärdog och röklukt uppstod, öppnade Maken luckan och fick se en maskin fylld av damm och en hemmagjord dammsugarpåse som, hmmm, inte hållit riktigt tätt. På länge.

Han: “Vem faaaaan…???” Han svär inte ofta, Maken, så jag förstod att han var lite upprörd. Jag: O J D Å !. *Spelade lite dum och hoppades att han skulle tro att det var barnen. *LOL som om barnen skulle 1. Ta fram dammsugaren 2. Byta påse i den 3. Tillverka egen dammsugarpåse när ingen ny fanns att tillgå. Okej, han gick inte på det…

Jag har lovat att inte göra om något dylikt igen. D v s inte tillverka egna dammsugarpåsar eller, om jag känner röklukt från dammsugaren, inte hålla tyst om det. It´s a deal!

Vi har också blivit med hund i helgen. I en vecka ska vi vara hundvakter åt Doris och redan nu börjar jag undra om flickorna överstimulerar henne. Imorse gick de upp med henne kl 04:00 “för att hon ville det“. Nu har vi promenerat, haft agility, lekt med bandybollar, gjort high five och promenerat igen. Nu tvingar vi barnen att låte henne vila lite. Det går också bra, helst vill hon visst ligga nära Maken. Hon kanske tycker att han verkar vara flockledare. Skulle inte förvåna mig, eftersom vi också tycker det. (Råkade skriva flickledare först, hahaha...)

Mer då? Vi har druckit ovanligt mycket rödvin för att vara oss, och igår såg vi tre avsnitt av Modus och gick och lade oss kl 21:30. Vi är riktiga festprissar, vi! N O T !

Vi laddar för höstlovsvecka då tonåringen antagligen a l dr i g kommer att gå och lägga sig, huset kommer att belägras av disk och tvätthögar och föräldrarna får äta frukost på tu man hand, utan barn men med hund. Love this week! På riktigt!

0

One Comment

  • Hem ljuva hem

    Ha Ha! Du är ju helknäpp Victoria. Välkommen till livet som tonårsförälder. Hundar dras verkligen till flickledare..jag menar flockledare. Kraaaam Pia

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *