resa,  sommar

Kvällar och barnsäng på Samos

Parasoll, solsängar, sandstrand och solnedgång, perfekt kombo för semesterbilder.
Berg och rosa himmel, gick igång på det varje kväll och hade nära 600 bilder i kameran vid hemkomst.
Berg och rosa himmel igen. Och några olivträd.
Variation: rosa himmel och olivträd. Pyttelite berg i hörnet.
När mörkret faller, lamporna tänds och man ser ljuset från byarna speglas i havet och glittra uppe i bergen. Ståpäls och gåshud.
Medelhavsmörker och medelhavsrestaurang i medelhavsvärme.
Björnbär i solnedgång.
Solkysst Tweenie.
En av oändligt många kattungar vid hotellet.

Vi reste till Samos med fyra giltiga pass, och ett ogiltigt. Det gick det med, tack vare EU. Vi inledde dock resan med lite extra stresspåslag, på grund av detta. Men fram kom vi, och in släpptes vi. Allt som krävde pass fick sedan skötas av den vuxna med giltigt pass. Mig.

Vi hade hyrt en enkel etagelägenhet, som kanske lät lite flashigare än vad den egentligen var. Det fanns fem bäddar, varav den femte bädden var en barnsäng. Den kortaste i familjen fick ta den sängen. Jag.

Dock bytte vi sängar efter ungefär halva resan, och jag fick en normalstor säng igen. Barnsängen blev attraktiv på grund av: kontaktuttag ovanför huvudgavel möjliggjorde att kunna ligga i sängen och ladda mobil. Tweenien knep den sovplatsen fortare än en blinkning.

Make och Tonåring flyttade upp på etaget och möblerade om för att kunna sova direkt under AC:n. Vi kan säga att vi alla mådde bäst av det upplägget *slippa femtioelva olika justeringar av AC varje kväll för maximal kylning av undervåning = kinkiga killar*. Vi hamnade i en ovanligt tidig värmebölja och hade nog aldrig under 35 grader. Erkänner att det ibland var svårt att somna.

Jag hade varit modig och bara tagit med mig EN tjocktröja. Den användes inte någon gång. Kvällarna var ljuvliga, när temperaturen sjönk till 28-30 grader. Frös aldrig. Det är lycka, om något!

Och visst är det något speciellt med solnedgångar vid Medelhavet? Urkänslan av semester för frusen nordbo.

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *