Feng Shui,  sommar

Julihöst

På tisdagen är vädret grått, svalt och med lagom mycket fläktande vind. Det känns som när sommaren börjar övergå i höst. Säkert hoppas en del på mera värme, men just nu tycker jag att det är ganska behagligt.

I hallen står vissna pioner och samsas med ett lätt lager damm, som syns alltför väl i kvällsljuset.

Jag har matat katter, promenerat, tränat och arbetat i trädgården. Till slut kom vi oss för att röja i kaninens hage, och städa bort både stängsel och bur. Sammantaget med att vi nu också (äntligen) sålt studsmattan, så känns vår lilla trädgård med ens betydligt luftigare och rymligare.

Självklart föder ett projekt, genast ett nytt. Med så mycket ny plats kanske vi skulle se till att få två nya uteplatser? Men det får bli nästa års arbete. I år är det att fixa kring entrén, som kommer först. Till exempel plantera marktäckare bakom brevlådan, öppna upp räcket vid farstubron även åt vänster och börja anlägga en liten krukträdgård där cyklarna tidigare stått.

Inom Feng Shui är hallen hemmets viktigaste rum, och det rum du bör börja att röja och organisera i. Jag ser entrén som trädgårdens hall, och vår kan nog sägas vara en aningen försummad. Så entrén är prio ett denna sommar.

Medan ett barn njuter sol och värme i Spanien, och två andra har börjat uppladdningen inför Gothia Cup, så ska jag själv sjunka ner i en soffa med en kopp te och en väldigt trött kropp, efter tisdagens dagsverke.

Tror jag är värd en liten kaka till det, också.

0

21 Comments