blandat

Jag har bara regn hos mig…

Nu är vi inne i vardagen igen. Till råga på allt har vi måndag och ihållande regn. Vi har varit igång en vecka nu och det ska väl tillstås att morgnarna kan vara rätt så köriga. Jag börjar ofta arbeta tidigt så det är Maken som åker på lämningarna, medan jag tar de mer angenäma hämtningarna. Och det märks så väl att barnen är trötta nu, för även om jag försöker att hjälpa till att få upp dom innan jag sticker iväg, så sitter de oftast vid frukostbordet i pyjamas när jag hastar till jobbet. I sista minuten, som alltid. (Har man 5 minuter med cykel till jobbet, så kan det inte bli annat än sista minuten, eehh?)
Den här måndagen blev jag dessutom 140 kr fattigare, helt i onödan. Efter två veckor med halsont, vetandes att det finns streptokocker på min arbetsplats, samt en make som klagar på att han börjar få halsfluss, bestämde jag mig till slut för att åka och ta ett halsprov. Jag blir sällan mer sjuk än så här av streptokocker men jag smittar andra som blir betydligt sjukare. Men halsprov fick jag inte ta, tidigast nästa vecka. Man bör nog ha ont i minst tre veckor innan man får ta prov. Men betala får man ändå. Och en timmes komptid kostade det, dessutom. Låter jag bitter? En aning…
För att fortsätta i samma stil: någon IKEA-katalog att frossa i hade jag heller inte fått. Inget roligt i posten, alls. Tills det bland alla reklamblad dök upp en ny MIO-katalog. Tända ljus, en kopp te och en ny katalog gör underverk för humöret! Nu lagar jag till och med middag, nynnandes.
Så OK: happy monday!

it only rains here
It`s Monday and very rainy. We´re back to everyday life, again. Mornings are a bit hard, the children are soo tired! And I´m always off to work in the last minute, that´s what happens when you have a 5 minutes bicycle ride to work, right?
I went to the doctor today, because of my sore throat. I wanted to make a test so I might get some medicine, but two weeks of bad throat was not enough. After three weeks I could come back, he said. But of course he charged me for the visit. Do I sound bitter? Maybe just a bit…
But at home in the afternoon I lit som candles, had a cup of tea and looked through a new catalogue from MIO. That made my day, today! So happy Monday, to you!

0

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *