inspiration

Inspiration | Det här klappar hjärtat för just nu

Trots försommar och ljuvliga dagar i trädgården och på altanen, så är det något med stads- och lägenhetsliv som pockar på min längtan och uppmärksamhet. Och kanske just därför, är det lägenhetsinspo som lockar mig i första hand just nu, snarare än villaliv. Och det är inte just lägenheten i sig, som jag finner intressant, utan snarare livsstilen.

Hos Malin Rudén lockas jag av att ha en kvarterskrog! Känns som värsta lyxen idag, att bara kunna strosa nerför gatan och ta en bit mat och ett glas vin, och sen strosa hemåt igen. Som att ha ett andra vardagsrum! Att dessutom få strosa dit genom Uppsala, som är en riktigt mysig och vacker stad (speciellt på sommaren) ser jag mycket fram emot! Sen kan jag ju inte annat än att inspireras av inredningen i Malins sekelskifteslägenhet, även om det är långt ifrån vår nyproduktion i stil!

 

Hos The Way We Play hittar jag också den här inspirationsfilmen med Emma Wallmén, och den berör min skapande halva lite extra ljust nu. Ja, självklart är inredning viktigt för vårt välbefinnande! Älskar hur Emma pratar om att inreda efter sin inre kompass och plocka med saker tills du upplever balans. Igenkänning på det!

Rysningar får jag också av att lyssna på Inredningspodden när Pella Hedeby pratar inredning. Det berör mig så att jag får gåshud. Ha redan lyssnat två gånger och är rätt säker på att jag kommer att lyssna om igen!

Till nya lägenheten funderar vi på att köpa en ny soffa. Och jag är jättesugen på en stor manchestersoffa, precis som Daniela Upmarks! Vi kommer att ha ett litet vardagsrum, med plats för få möbler (OBS! Måste finnas plats för en yogamatta, också). Men en soffa med så många sittplatser som möjligt, känns som en viktig investering. Och manchester… tycker att det är så snyggt!

Och så ett av mina favoritreportage med Anna Zethraeus, som jag sparade ner för flera år sedan. Både för inredningen, men lika mycket för livsstilen.

Jag tog helledigt förra hösten, just därför, för att jag och barnen behövde tid med varandra. Småfattiga och ostressade gjorde vi sen ingenting; skrev inte bok, renoverade ej och tog inga cellolektioner. Istället spelade vi Alfapet, lagade lax, eldade i kakelugnen och pratade om det som behövdes, just den dagen. Kände efter lite hur livet faktiskt kunde få vara. Så, som följd lever jag nu rätt enkelt, bor pyttelitet, jobbar inte fulltid, har ingen livsplan – men är som helhet mer happy.

-Anna Zethraeus

Det här en en stor del av vad jag inspireras av just nu! Hoppas att du också hittade något du gillade!

 

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

Bilder:

Bild 1; min egen. Lånade bilder här: Malin Rudén (Fotograf Linda Alfvengren), Emma Wallmén (Filmmakare Mira Wickman), Daniela Upmark (Fotograf Linda Alfvengren),  Anna Zethraeus (Fotograf Linda Alfvengren) .

9

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *