personligt,  weekend

I stunden

Den ena dagen firade vi framgångar i familjen med tårta och läsk vid ett stökigt matbord.Dagen efter skulle vi fortsätta att fira positiva nyheter. Det var på fredagen och allt fint överskuggades av chock och sorg. Istället satt vi framför tv:n och direktsända nyheter och försökte förstå.

På lördagen fortsatte vi att följa nyheterna, samtidigt som jag städade hela huset, hämtade säng till Lillasyster som kollega skänkte bort och gjorde en blixtvisit in till IKEA och hittade alldeles för mycket som jag inte alls skulle ha.På lördagsnatten kröp ett barn plötsligt ihop i min famn och somnade och för första gången på alldeles för lång tid, landade jag i här-och-nu, i stunden. Att bara få ligga och lyssna på andetag, sniffa på mörka lockar och känna sitt barns hjärta slå, då finns inget annat.

För en gångs skull försvann omvärlden för en stund och det enda som fanns var vi och tacksamheten att alla de mina var hemma, säkra, friska och i livet. Som jag har tänkt på en annan mamma, till en annan 11-årig flicka, en som inte kom hem. Outhärdligt.

Jag tog tacksamheten med mig in i söndagens yoga och har fortsatt att vårda den känslan hela dagen. Tacksamhet. För allt som är Livet idag.

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *