personligt,  resa,  sommar

I evighet tacksam

Vi går in i augusti och min semester är i sitt slutskede. En och en halv vecka kvar.

Men vilken underbar sommar vi har haft! För evigt tacksam för allt!Under helgen kom ännu en påminnelse om Livets förgänglighet, att inget varar för evigt och om vår dödlighet. En påminnelse från ytterkanterna av mitt liv men ändå allt för nära. Tanken på att inte få se sina barn växa upp eller finnas där för dem är näst intill outhärdlig.
Den här sommaren har jag vaknat och somnat tacksam, varje dag. Jag har haft tid att känna och reflektera tacksamhet, och idag är jag så glad för det.

Den här sommaren har jag fått vara nära min familj hela tiden, vi har fått dela upplevelser och skapat underbara sommarminnen tillsammans! Någon har behövt mig lite extra, och jag har haft den tiden och energin att ge till den som behöver det mest. Så vad spelar det då egentligen för roll att renoveringarna här hemma har gått långsammare än vi tänkt? Det gör ingenting när det är Livet som kommer emellan.Den här sommaren har varit speciell på många sätt. Inte bara genom de upplevelser vi fått dela, familjen och med vännerna. Mina barn börjar bli stora, vi möts i intressen på ett nytt och givande sätt. Tonåringen och jag som har tränat ihop så många morgnar i juli, Storasyster och jag som pratar inredningen och håller på att måla om och inreda hennes nygamla rum, och så Lillasyster som älskar att få vara med och handla, laga mat, åka båt, trädgårdsarbete och kvällsbada. Hon som hänger mest med sina föräldrar just nu. Och gör det med glädje!

Och så Maken och jag som har hunnit föra samtal om annat än matchtider och matlådor. Så värdefullt!

Det har varit en sommar som har skapat ny gemenskap och fört oss ännu närmare varandra. Så ofta säger man att man ska “ta vara på småbarnstiden, för den kommer inte igen!”. Men det gör inte den här tiden heller. Den är här och nu! Den är lika kort, för Livet forcerar hela tiden framåt.

Jag fortsätter att jobba deltid i augusti och resten av läsåret. Ännu tydligare känner jag nu hur värdefull den här tiden med barnen är, även om mina barn inte längre är små. Att få några stunder på morgon och eftermiddag ihop är värt guld. Eller oändligt mycket mera.Bilderna är från några fantastiska dagar på västkusten i somras, där vi hälsade på vänner. Tacksam även över att mina barn fått möjlighet att skapa sådana härliga, salta  sommarminnen, år efter år! Det är sådant som är värdefullt i slutändan.

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *