familjeliv,  höst

Höstlovet

Det är höstlov. En del föräldrar har tagit ledigt för att göra roliga saker med sina barn. Vi tog ledigt två dagar för att 1. dra ut en tand som spräckts av amalgam (Maken), 2. för att ta ett av barnen på den årliga astmakontrollen (jag).

Fast barnen klagar inte, de verkar roa sig. De har ju kompisar, fotboll, hund, förrymd kanin och frysen full av Billys pizza. Icke heller att förglömma wifi, mobiler, iPads och Netflix. Och varandra.När man kliver innanför dörren efter jobbet så finns de omisskännliga tecknen på lovlediga barn där, omedelbart.

  1. Tonåringen spelar musik på högsta volym ur högtalare på nedervåningen, men befinner sig själv på övervåningen. jag: “Kan du sänka?” han: “Daaaah!” *himlar med ögonen och sänker från typ 12 till11…
  2. Syltfläckar på golvet och fläckar lite här och där, faktiskt. Ringar från mjölkglas och glassbyttor på borden.
  3. Allting droppas i hallen. Nu inte bara skor och ytterkläder, utan träningsgrejer, vattenflaskor och allt annat som kan tänkas användas under en dag.
  4. De två äldsta svinar mera än det yngsta. Hon, den minsta, plockar efter sina syskon, torkar bord (förgäves), plockar i och ur diskmaskin, rensar hallen i något sorts Moment 21 och erbjuder sig att tvätta. Vi berömmer henne högt för att sprida lite inspiration till de två äldsta. Hahahaha, as if…
  5. Sonen sover på morgon och förmiddag, spelar fotboll på eftermiddag och kväll och spelar på datorn på natten. Ibland prickar jag in honom och tvångskramas. Mammor får göra sånt.
  6. Onsdagens mission till barnen: Fånga in kaninen innan räven tar honom!
0

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *