på kolonin,  personligt

Höst på kolonin och en tillbakablick på sommaren!

I helgen började vi förbereda för höst i kolonistugan. Jag packade ihop sängkläder och textilier, städade och tömde inomhus medan Maken tog hand om trädgården. Säsongen är inte helt slut ännu, men vi kommer inte att övernatta något mer i år, så det känns skönt att komma i ordning inomhus och förbereda för vinterförvaring av växterna.

Vi kommer absolut att åka ut på helgerna ett bra tag till, men då mest för att njuta och jobba i trädgården. För det är ju verkligen det kolonilivet handlar om, att vara ute i trädgården.

Vår lilla, lilla stuga. Så otroligt mycket glädje den har skänkt oss under det här året! På ungefär tjugo minuter med cykel hemifrån lägenheten, så är man där. Som i en annan liten värld, nästan mitt i stan. Det räcker med att kliva in genom grindarna i området, så sjunker axlarna.

Här lever vi det mesta av livet i trädgården, och det har varit den perfekta lilla fristaden för Maken, mig och Enzo. Att dra iväg på fredagskvällen och åka hem på söndag eftermiddag har varit win-win för både oss och ungdomarna.

Intill en av sittgrupperna sådde Maken en blomsteräng åt mig.

Ett av mina favorithörn är intill spaljén där vinrankan klättrar. Den behöver ganska mycket kärlek och kommer att behöva beskäras, men en (1) druvklase gav den oss i år. Så söta och goda, våra alldeles egna druvor!

Intill vinrankan är kvällssolen också som allra finast och dröjer sig kvar längst!

Men som sagt, hösten är här och säsongen går mot sitt slut! Sommaren 2023, jag kommer inte alls att minnas den som blöt, regnig och trist utan som alldeles, alldeles underbar!

Pusha gärna hjärtat hjärtat om du gillar!

 

6