familjeliv,  livsstil,  personligt,  weekend

Helgen x 10

1. Helgens inledning: Först slumra till i baksätet på varm bil i rått väder och sedan dricka bubbel och äta sniglar och musslor, med mycket mera, hos mamma och pappa. Kallas bra start.

2. Helgens måste: Börja morgonen med en brasa. P g a: så satans kallt nu. Det var inte en bra dag av mamman att glömma att stänga ett fönster igår när hon gick till jobbet. Fortfarande utkylt hus är en underdrift. Onepiece är ett bra plagg.

3. Helgens oväntade: Lillasyster önskar gå på museum med någon av sina okulturella föräldrar som nästan aldrig går på museum. Lotten faller på mig eftersom Maken ska på med täckning på poolen så den tål att snö faller. Ibland är museum ganska tråkigt men ser fram emot detta då Lillasyster är så pepp. Hon hoppas på skelett… vet inte om Upplandsmuseet har det, men det är dit hon vill gå och det är gratis. Tänker att vi kan ju alltid shoppa lite efteråt. När vi ändå är på stan.

4. Helgens reunion 1: Middag med goda vänner som det var alldeles för länge sedan vi såg. Ser fram emot det.  Man kan ju inte tro att vi bor direkt nästgårds med varandra med tanke på att det nog var sommar sist som vi verkligen hann prata med varandra. Men så är det. Vi bor nästgårds, alltså. Och det var ta-mig-tusan sommar sen vi sågs på riktigt.

5. Helgens reunion 2: Långfika med barndomsvän. Har sett fram emot det heeela veckan. Här snackar vi inte om att det var sommar sist vi sågs, här pratar vi jul för x antal år sedan. Fast jag vet att när vi ses så brukar det vara som att vi sågs igår. Som det ska vara. Pepp på det!

6. Helgens “vinstlott”: Jag tar tidigare nämnda museum och eventuell shopping. Maken tar Leos lekland medan jag har mitt långfika. Vinnare = jag.

7. Helgens megaångest: Barnen *tror att vi ska ha presentkalender i år igen. *Läs förutsätter. *Någon måste fixa alla dessa små jäkla paket som ska hänga där. *Läs JAG. Vill köpa: Små, bra saker som inte är så dyra (med tanke på jul is coming up). Köper oftast: Billig skit som är roligt tills nästa paket öppnas. Om det ens fortfarande är helt då. Förra året lade jag ner lite själ, kvalitet och pengar i denna kalender. Flickorna fick i och för sig väldigt många örhängen (storpack som klipptes sönder) men dom använder de ju. Jag måste ta sats om jag ska ha samma engagemang i år. Från tårna.

8. Helgens träning: Ingen! Mitt träningsmål för denna vecka uppnåddes i torsdagskväll (sätter nya mål varje vecka) och nu har jag lovat mig själv tre vilodagar på raken! Kanske inte för att jag direkt vill det men min kropp behöver det. Känns också lite mysigt att få vara hemma morgon / kväll och inte sticka iväg och träna, flera dagar i rad. Min familj tycker i och för sig alltid att det är underligt beteende. Men jag ska njuta.

9. Helgens meganostalgi: Felicity!!! Om någon minns? Tror att jag sett alla säsonger men nu kom jag typ bara över säsong 3. Redan fast. Drömmer om studentlivet och New York nu. Och Dean & DeLuca. Läste hos Lisa att hon börjat titta igen och fick såna flashbacks från livet-innan-barn-jobb-och-svenssonliv att jag också var tvungen att titta. Ååååh… Synd att det ska vara så svårt att komma över alla säsonger, bara. Pausar nu The Killing för Felicity, på obestämd tid.

10. Helgens skjuta-upp: Tror jag skjuter upp städningen, typ en vecka till. Detta hus ser för taskigt ut, men ingen vill städa. Om jag väntar liiite till, så kanske, kanske *någon annan drar igång städcirkusen och så behöver inte alla ungar vara sura på mig. *Läs Maken, finns nog inget annat alternativ. “Mamma vill ha ett perfekt hem!” säger ungarna och gör miner. “Ja, och vad är det för fel på det? Inte direkt så att jag har det!” svarar jag och gör miner. I alla fall inte ur kaossynpunkt.

Kommer att ha en fin helg, här hemma i mitt skitiga hus!

signatur

 

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *