#victoriasberättlse,  fira

Hejdå 2019 och var hälsad 2020!

Året 2019 avslutades på bästa sätt, med matlagsvännerna och alla barn, totalt var vi 17 stycken! På dagen sågs vi hemma hos oss för nyårsquiz och lite ost och kex, på kvällen för att intaga nyårsmiddag och skåla in 2020 hos familjen W! Då hade våra sex äldsta ungdomar dragit iväg på sitt och de fem yngsta plus en kompis hängde kvar med oss vuxna. Det blev ett perfekt avslut på ett årtionde, och den allra bästa starten på det nya.

Min snart-sjuttonåring sa: “Mamma, min barndom var i förra årtiondet, det här årtiondet blir jag vuxen!” Men då kände jag att vi ändå måste ta det lite lugnt… Vuxen??? Min första bebis???

Men hur var 2019, då?

Ja, den första halvan var ju typ, så här!

Första bilden är från Lucia 2018, samma dag som jag opererades. Mörkhårig och vettskrämd (ser det i mina ögon). Den sista bilden är från november 2019, en silversister som börjat landa i det som varit resan mellan dessa två bilder (ser det också i blicken). Om detta har jag nog skrivit tillräckligt mycket, men kan ändå aldrig nog poängtera hur tacksam jag känner mig över den här upplevelsen.

Det kan jag självklart bara säga för att jag fortfarande lever och andas. Men idag känns allt lite mera, smakar lite mera, doftar lite mera… Livet är mera värdefullt och att förvalta den tid jag fått till någon meningsfullt, känns ännu viktigare än tidigare!

Men det gör också att sådant som känns meningslöst, känns som ett fruktansvärt slöseri med livstid. Det kan jag ibland ha svårt att förhålla mig till och, har jag förstått, har svårt att dölja. Men att skapa en meningsfull tillvaro är ju upp till var och en. Jag har turen att ha en Make som hejar på, vad jag än säger att jag vill göra! 2020 blir ett spännande år, ett BRA år, helt enkelt!

Men 2019…

Min äldsta gick ut 9:an och började på gymnasiet, bytte fotbollslag och blev en ung vuxen. Mamman är stolt!

Fira livet

Vi firade Livet många gånger under den andra halvan av 2019! Avslutade behandlingar, sista läkarbesök, goda provsvar!

Mamma och pappa!

Som har skjutsat i modd och snöstormar till behandlingarna, som har suttit på parkeringen utanför sjukhuset och ätit frukost medan jag fått cellgifter och strålningar. Som hjälpt till med barn och hem och bringat reda i Livet när jag bara såg kaos!<3

Sardinien

Och som bjöd oss på en resa till Sardinien när alla behandlingar var klara! 

Där vi alla fick möjlighet att bara vara, och njuta av sol och bad och det italienska köket (mitt favoritkök, p g a älskar vitlök)!

Älskar Italien! Mycket!

Gothia Cup i våra hjärtan

Vi tillbringade en vecka i Göteborg när äldsta och yngsta spelade Gotha Cup! Älskade det, även om jag inte har lyckats lära mig någon annan fotbollsregel än när det blir hörna, och uppenbarligen inte vet hur många kvm straffområdet är (fråga under nyårets frågesport då jag gissade på 3 kvm, det var väldigt, väldigt fel).

Det är häftigt att se hur sport förenar ungdomar, extra fascinerade för mig som aldrig ägnat mig åt lagsport. Och så förstås kul att båda lagen gick så långt i fotbollscupen!

Språkresa

Medan vi bl a var på Gothia, tillbringade mellandottern tre veckor i Málaga. Kanske de tre roligaste veckorna i hennes liv? Så kul hon hade och hur hon grät inför hemresan, men så värd hon var att bara få ha roligt efter allt som varit under våren.

Rehabilitering

Jag fick en cancerrehabilteringsvecka på vackra Frötuna i november! En restplats blev min och jag fick nya vänner och nya redskap att hantera både fysiska och psykiska ärr. Så glad och tacksam för den möjligheten! Jag startade en insamling för att samla in pengar till Cancerrehabiliteringsfonden, som gick långt över förväntan! Tack alla som bidrog till att flera kan få åka iväg så här!

Ett år äldre

Alla har fyllt år och för tillfället har jag en 16-åring, en 14-åring och en 13-åring! Själv fyllde jag 44 år, och om jag alltid sagt förr att “ålder bara är en siffra och att jag känner mig som 27″, så upphörde det nu! Fyllde 44 och kände mig exakt som det! Skrev på instagam om sjukdomstiden: “my body aged at least ten years and my soul a hundred”. Och det låg mycket sanning i det, men själsmässigt är det precis där jag vill vara!

Fen Shui- när allt faller på plats

Jag har klarat av 3 moduler av 4 av utbildningen som ger certifiering som Feng Shuikonsult. Under våren gick jag en grundkurs i just Feng Shui, och flera rum har möblerats om och möbler har bytt plats och  hemmet har fått helt nya energiflöden. Otroligt fascinerade, och jag är övertygad om att Feng Shui ger inredningen det djup, som jag saknat.

Köket på bilden ovan fick ny tapet och äntligen knöts  den säcken ihop!

Jag målade om de tidigare blå Öglanstolarna, vilket gjorde att det svarta bordet plötsligt kom till sin rätt! Matplatsen fick sina första gardiner och jag är sugen på mera textilier i hemmet!

En röd tråd?

Nej, okej! Som synes har denna återblick på 2019 ingen röd tråd alls och noll ordningsföljd! Den är helt enkelt bara lite hur jag minns saker och ting!

 

Världens bästa

Avslutar med förra veckans julfirande, som blev världens bästa! Jag tog igen all missad adventsförväntan och julkänsla från förra året, med råge! Tack livet!

Nu önskar jag Er alla ett fantastiskt 2020!

Det tänker jag ha!

3

2 Comments

  • Villa Ryttarängen

    Härlig årskrönika och såklart väldigt speciell. Vi satte oss för att se en komedi igår, den handlade om en ung flicka med Cancer. Maken strorgrät i ett annat rum (hans pappa gick bort i sjukdomen) vi satt klistrade, yngsta sonen och jag. Försökte se det komiska. Svårt! Nåja att visa filmer om ur det kan vara är ju på ett sätt bra tänker jag. Lika som att läsa bloggar om hur det är. Önskar dig ett underbart 2020 Victoria och kanske vi ses en dag. Är ju sååå nyfiken på din Feng Shui utbildning Kraaaam Pia

  • Modern

    Även vi blev 10 år äldre under det året och det var inte lika adekvat. Hoppas 2020 kompenserar en del! Men vi är förståss lyckliga ändå att det gick bra för dig!!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *