Sågargatan

Hej från helgen

Körsbärsträdet är på väg att slå ut, vi har skrivit papper med mäklaren som ska hjälpa oss att sälja vårt hus när det väl är dags, och det nya staketet är under uppbyggnad. Lite så har denna helg sett ut.

Vi har plockat ner en bråkdel från vinden och under de senaste veckorna har vi sålt saker för nästan 11000 kr! Visst kan man undra varför vi sparat på allt, men det är ändå kul att sälja av så mycket nu och sätta in de pengarna direkt på vårt flytta-konto! Ett konto som går till flytten, men utan direkt mål ännu.

Apropå pengar och ekonomi, jag försöker mig ju på att tipsa om privatekonomi ibland. Och här kommer då ett tips:

Se över dina förmånstagare!

Jag har pensionssparat sedan jag var 20, på två olika konton. Och fastän jag tyckt att jag gått igenom min ekonomi så grundligt det senaste året, så upptäckte jag av en slump, för någon vecka sedan, att det ena kontot saknade förmånstagare. Det vill man ju gärna ha, eller hur?

Det är nog den inspiration jag kan bjuda på denna helg! Min lott ligger på att skrubba altanen och hålla i försäljningen av saker medan Maken skruvar staket.

Funderar på om jag kommer att sakna huset och trädgården? Genom alla år har detta varit mitt finaste boende, det är här vi slagit oss ner och bildat familj på riktigt, så mycket lek i trädgården och plask i poolen det varit genom åren. Och det har varit fint men jag är nog definitivt redo för att dra vidare nu, känner mig så färdig med både hus och trädgård. Märkligt, men skönt!

Men en rolig sak fick jag reda på i fredags! Det kommer en helt ny tillvalskatalog till lägenheten innan sommaren. Jag som har lusläst den nuvarande och gjort de flesta val utom väggkulör, nu måste jag börja om, ty det var ”väldigt mycket nytt!”

Oj, jag gråter inte 😉

 

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

11

One Comment

  • Villa Ryttarängen

    Låter som ett bra tips. Skrubba trädäck är ingen höjdare tycker jag. Läste att man kunde blanda ättika och diskmedel med vatten och rolla ut så skulle algerna dö på några dagar. Jag skrubbade igår med den lösningen och rotborste på knä??? ingen bra ide. Skaft ska man ha så får man kraft. Spännande att flytta men jag skulle nog tyna bort och dö i en stad. Ha en fin söndag! Kraaam Pia

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *