fira,  mat & dryck,  resa,  sommar

Gåsens Lada: Det sitter i detaljerna

 

Jag hade många funderingar på hur vi skulle fira Makens 40-årsdag på Gotland. Vad finns det egentligen i Burgsvik med omnejd? En sån tur då att att det faktiskt är ganska mycket på gång just nu nere på Storsudret!

Om man har sett “Så mycket bättre” på tv, då har man sett Grå Gåsen, som är inspelningsplats för det programmet. Tyvärr har jag inte sett ett enda avsnitt men jag chansade på beskrivningen att det skulle vara precis vad Maken önskade sig; “god mat men inget fancy“. På sommaren öppnar restaurangen Gåsens Lada och där bokade jag bord åt oss. Just den kvällen var det också säsongspremiär för  “Så mycket Burgsvik“, så biljetter till det inhandlades också. God middag och konsert efteråt, det blev en bra avslutning på födelsedagen!

Och Gåsens Lada, vilket mysigt ställe! Förutom den fantastiskt goda och prisade maten så fanns det en hel del annat en inredningsnörd kunde gå igång på! Som sagt, det sitter i detaljerna!

Så här i efterhand minns jag bäst de underbart goda, rökta räkorna! Och så ramslöken som dök upp i alla möjliga former i maträtterna! Ja, nog var det ett ställe helt i vår smak! God mat men inget fancy!

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *