bliss,  mobilbilder,  resa,  sommar

Förundran | Alla dessa solnedgångar

Vi har varit på Gotland i en vecka. En magisk vecka.

Aldrig har väl Gotland levererat så mycket sol, värme och bad, vid tidigare besök, som öjn gjorde denna gång? Och den ena solnedgången mäktigare än den andra!

Och vi har tur som har vänner som vet vart man åker för de allra vackraste vyerna på Sudret. Vi har följt solen ner i havet från Hoburgen och ända upp till Fårösund. Kan inte be om ett vackrare avslut på våra Gotlandsdagar.

Alltid så vackert vid Hoburgen.

Magi vid Valar Fyr, liksom på den allra översta bilden.

Bliss

Det är den ultimata förundran att få se hur solen sjunker i havet som ett rött klot. Och kanske är det just denna förundran, som gör att själen mjuknar och andetagen blir långsammare?

Du har väl hört talas om förundranseffekten?

Om allt ifrån solnedgångars läkande kraft till känslan av att tiden räcker till!

– K Sandberg, S Hammarkrantz

Mäktigt vid Kettelvik.

Forskning visar att förundran kan ha en läkande, t o m inflammationsdämpande effekt; nivåerna av stresshormon minskar, medan nivåerna av dopamin (må-bra) ökar. Hjärtat slår långsammare och antalet proinflammatoriska cytokiner, minskar. (Life)

Det är det som är så häftigt – att något så härligt som att titta på solnedgången också kan vara läkande.

… Jag tror att det är extra viktigt att ”förse” sig med förundran under tider som präglas av oro och känslan av att inte riktigt ha kontroll.

-Katrin Sandberg

Familjen vid Hoburgen.Jag på ett raukfält.

Hjärtat är fullt

Det har varit dagar som jag kommer att bära med mig länge i hjärtat. Att få vistas i natur som jag älskar, att ha alla i familjen trygga omkring mig och äntligen få hänga med Gotlandsvännerna, gjorde att jag äntligen kunde sänka axlarna för en stund och bara landa i nuet.

Det är så värdefullt!

Tack Livet! Och tack Gotland för all förundran du bjudit mig på!

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

11

4 Comments

 • Villa Ryttarängen

  Vilka bilder. Känns nästan som om man var där. Ja en solnedgång kan få en att slappna av och sänka axlarna likväl som en soluppgång. Att stirra rakt ut i en stjärnklar himmel kan jag förundras över också.Blev lite sugen på Gotland. Ha det fint Kraaaam Pia

 • Sandra

  Vilken magisk resa!! Jag som aldrig vart på Gotland men alltid velat åka, nu är jag verkligen helt såld , måste måste måste besöka denna magiska plats! Tack för att du delar magiska bilder! Blir så glad att få se hur bra ni haft det! ❤️❤️

  • Victoria_Alittlebliss

   Ja, jag är så glad att vi kunde resa dit i år! Självklart måste du besöka Gotland, kanske åka tillsammans nästa gång? <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *