Feng Shui

Feng Shui | Förnya hemma

Ett enkelt sätt att förnya hemma utan att det kostar en krona, är att ta till ett av Feng Shui-lärans uråldriga knep: flytta på 27 saker i ditt hem! På så vis börjar nya energier att flöda och du får hjälp att se ditt hem med nya ögon.

Jag flyttar ständigt runt på saker hemma hos oss. Det är inte alltid jag räknar till att det är just 27, men det kan ju vara bra att göra det om anledningen är att du känner att hemmet stagnerat. När du behöver få in nytt, utan att för den delen köpa nytt!

Mitt bästa exempel på hur stor effekt en omflyttning av saker / möbler kan göra, är nog när mina soffbord bytte plats. Det från tv-rummet (runt) flyttade ner, och det nerifrån (ovalt) åkte upp. Och det blev sååå bra! Energierna i båda rummet förändrades! Gäster frågar om jag har en ny matta, om vi möblerat om etc? Men nej, det är faktiskt bara en annan form och storlek på soffbordet…

Eller nej, det allra bästa exemplet är nog vårt arbetsrum. Som jag älskar att sitta och jobba där nu! Det är en helt annan energi i rummet, och det enda som krävdes var att flytta om möbler, rensa bort och addera de grå linnegardiner, som ursprungligen hängde i vårt sovrum. Som ett nytt rum, utan att ha kostat en krona!

Det bästa betyg jag kan få, är när Maken, som kan vara antingen en aning skeptisk, eller ”tycker det är bra som det är!” faktiskt upplever att det blir så mycket bättre att han måste säga det många gånger om! Då är det lyckat!

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

 

9

One Comment

  • villa Ryttarängen

    Jag flyttar på saker typ hela tiden. Får skäll för att jag gör så. Jag har kommit på att jag faktiskt är manisk flyttare 🙂 På gott och ont. Har aldrig testat att flytta på 27 saker men …det kan jag nog ordna. Lät som en plätt! Fast på sista tiden så känner jag mig lite bekväm med hur jag har det. Lite var sak på sin plats och så är jag harmonisk i det på något vis. Kan vara ett ålderstecken…jag sa kan 🙂 Vi får se. Om jag bara hittar orken och lusten så kanske det flyttas runt hej vilt. Kram Pia och en sak till… härliga bilder.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *