blommor & trädgård,  sommar

Ett långsamt farväl

Jag märker att vi har börjat ta farväl av trädgården, fastän vi har ännu en sommar kvar här. Kanske för att vi behöver lite tid på oss, för att det är trädgården som gör det här boendet komplett. Jag kommer inte att sakna huset i sig, men jag kommer att sakna trädgården. Minus att ta hand om den, då. Men njutet, det kommer att fattas oss alla ett tag.

På frågan om vi kommer att sakna poolen, så är svaret nog mest nej, faktiskt. Som Maken sa: ”Vi kommer nog att sakna ljuset när vi tänder den om kvällen, och ljudet. Men vi badar ju nästan aldrig i den, ungarna har vuxit ur den!”.

Och så är det nog. Poolen betalade sig verkligen när barnen var små och badade hela långa somrarna i den. Men nu har den blivit lite för liten och agerar mest svalkande plaskpool, då och då (därför har vi också sänkt temperaturen i år, ”bara” 28 grader). Med visst undantag när det kommer badsugna kompisar på besök.

Men som sagt, den har nog blivit lite för liten (3 x 6 m). Tips till den som bygger för tonåringar, välj större mått! (Fast det är klart, nyhetens behag gör ju sitt. En pool är ändå en pool!).

I år tackar vi för att vi fått ha den här fina trädgården, och för att vi får se allt blomma så rasande vackert i juni! Pioner, schersmin och fläder, så sprängfyllt av växtkraft!

Och jag tror att ett farväl blir lättare om vi känner tacksamhet över att vi fått ha den här trädgården till låns i nästan 18 år. Vi tänker att det blir en annan barnfamilj som får glädjas och njuta av den i framtiden. Och som kommer att älska den, så som vi har älskat den.

Nu får vi hålla tummarna att rätt familj hittar hit under nästa år. Är det något vi insett under denna påbörjade resa, så är det vikten av att låta saker hitta till rätt person.

När vi gör oss av med sådant som verkligen står oss kärt, så är det inte alltid pengarna som är det viktigaste. Att gamla saker får en chans att komma till någon som uppskattar och ser dess fulla värde, utöver priset kronor, sådant spelar också roll. Av den anledningen väljer vi att skänka bort vissa saker, vi kommer att sova bättre om nätterna när hjärta får gå före girighet. Har dock ej råd att skänka bort huset, oavsett det är rätt person eller ej 😉

Pionerna har fått flytta runt i trädgården, det var inte förrän de landade här, för nu ganska så många år sedan, som de verkligen trivdes. Minns hur dom de första åren ständigt sparkades ner p g a fotbollsspel-i-trädgård…

Schersminen doftar så gott och var bland det första vi planterade i trädgården. På vår förra adress ville den aldrig växa till sig, här har den dock verkligen trivts och skjuter i höjden varje år!

Flädern, som var så liten när Maken fick den på sin födelsedag för några år sedan, den växer också så det knakar. Varje år klipper Maken ner den för att hålla den buskig och inte bli alltför mycket träd. Förutom att den ger så väldoftande blommor, så fungerar den också som insynsskydd, och då vill vi snarare att den växer på bredden än höjden.

Vitt, rosa och lila är den genomgående färgskalan i trädgården. Förra året planterade vi en lavendelhäck (Munstead) på framsidan, som redan i år är helt fantastisk! Ska visa den en annan dag!

Som sagt, tacksamhet för de här trädgårdsåren. Absolut! Nu väntar plugg och inlämningsuppgifter när jag ska göra ett jobb för att sälja in inredningen till ett orangeri till en fiktiv kund. My kind of fun!

Ha en fin torsdag!

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

16

3 Comments

    • Victoria_Alittlebliss

      Ja, absolut! Det har blivit många liter flädersaft av den här busken! Når inte ända upp i kronan, bara! <3

  • Villa Ryttarängen

    Jag skulle dö om jag var tvungen att lämna min trädgård. Ni har ju gjort ett val såklart och det kan jag kanske respektera Fniss! Nej skämt åsido ni vet nog vad ni gör. Poolen är min svalkande oas jag badar ju ofta och även om det är bara 20 grader. Som tur är så är vi människor olika. Fläderblommorna är underbara och jag har gjort saft med lite annorlunda smak. Hade i ingefära och chili. Avslutar med att säga att dina bilder är så fina och så önskar jag dig lycka till med studierna. Kraaaam Pia

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *