fira

Ett gott slut

Vår nyårsafton börjar numera traditionsenligt med Nyårskampen mellan nio barn och deras sex föräldrar. Vi hyrde en jympasal och gav järnet i grenar som “bakom flötet“, “masken“, “käka -upp- kolasnöret- snabbast- utan- att- använda- händerna”, “ballongstafett” och så var det något mera som jag glömt. Föräldrarna har inte en chans att vinna! Men himla kul är det!Sen drog alla familjer hem till sig och fixade sig fina och gjorde sista förberedelserna till nyårsmiddagen som alla bidrog till. I år var vi hos oss och Maken fixade förrätter och snittar och förberedde varmrätt och jag dukade. Vilken alldeles ypperlig arbetsfördelning!Jag gillar att maxa med stearinljus. Alltid!Och sen åt vi och drack gott hela kvällen lång i goda vänners sällskap och sa att det här måste nästan vara den elfte eller tolfte nyårsaftonen vi firar tillsammans i följd? Kanske är det egentligen ännu flera om vi nu minns V-dala? Nationsåren, herregud, åren går, vännerna består. Och det värmer hjärtat.Och barnen sprang ut och in. Lekte i snön, lekte med marschallerna (ajaj) och smällde smällare och fyrverkerier. Det sista ihop med papporna. Medan mammorna fortsatte dricka vin inne i värmen. Så som vi brukar göra.

Sen skålade vi in 2015 i champagne och åt goda ostar och Livet var så som det är när det är som bäst.Idag vaknade vi sent, gick upp sent och tog dagen som den kom. Röjde i köket, röjde i huset, dammsög och svabbade men njöt ändå till fullo av årets första dag!

Och ikväll vankas det storm. Jag ska göra mig en kopp varm choklad med rom och krypa upp i filmsoffan med familjen. Återigen, Livet när det är som bäst. För Livet och Lyckan tar sig många olika skepnader.

 

God fortsättning!

0

One Comment

  • victoria - me and mike

    Ser ut som du haft en härlig kväll av bilderna och texten att döma. Finns inget bättre än att dela sådana kvällar med sina vänner. Här har det börja blåsa lite grann, men ingen storm än så länge. Hoppas vi klarar oss undan! Fortsatt skön kväll.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *