fira,  personligt

Ett år äldre, semlor, väntrum och tomma fredagar

I onsdags fyllde jag år. 44 år.

Det firades stillsamt med lilla familjen, för att fortsätta lika stillsamt i helgen med resten av familjen. Precis som jag vill ha det.

På onsdagen åt vi tapas och saffranssemla. Tänk, det var inte ens min första semla i höst!!! Livet är för kort för att inte njuta av semla så fort man kan!

I present fick jag bl a mitt favoritgodis Anthon Berg och min favoritparfym från Acqua di Parma, den enda doft jag någonsin kommer att ha. Dessutom fick jag doftljus, badbomb och ljuvliga presenter från Body Shop med doft av engelsk ros. Och lite till.

Idag har varit en ledig fredag. Och jag har bestämt mig för att hålla mina lediga fredagar så tomma som möjligt. Att bara få vara i lugn och ro, låta huvudet och kroppen vila. För jag är så trött. Just nu är det för mycket, men en extra ledig dag blir min återhämtning, och hoppas innerligt att det ska räcka. För om det var något jag också lärde mig på min rehabvecka, så var det att göra allt jag kan för att undvika mera kontakt med försäkringskassan…

Denna fredag har jag ägnat åt att bl a byta gardiner. Hängde upp ett par vita jag hade i gömmorna, och tror ljusa blir bättre än mörkgrå. Metallelementet vs vattenelementet. Familjen var enig om att detta blev bättre. Minus då, att de egentligen är för korta, men det störde visst bara mig, haha!

En stund varje fredag, och någon gång i veckan, ägnar jag också åt mina Feng Shui-studier. Idag har jag färganalyserat mitt hem och känner mig faktiskt på det hela, ganska så nöjd. Jag har lite ommålningsplaner vid sofforna nere, som jag fick positiv bekräftelse på, och funderar på rummet ovan (sorry för megasuddigt) som är vårt sällan fotograferade tv-rum. Vill jag tillföra mera energi till det här rummet? Eller vill jag använda det mera för avkoppling? Sånt som jag älskar att låta min hjärna fundera över. I mina drömmar inreder jag alla de där vänt-och behandlingsrummen som jag vistats så mycket i under året. Åh, vad jag skulle vilja göra om dem!

Jag fick faktiskt en liten aha-upplevelse idag kring det holistiska tänkandet kring inredning. Jag funderade ofta över hur miljön påverkar vårt mående, när jag var hemma sjuk. Om jag, som kom till sjukhuset och visste att jag skulle överleva, tyckte att väntrum och behandlingsrum helt saknade värme och andades sterilitet, hur kändes det då för de som kom dit och visste att de skulle fortsätta att komma dit, resten av sina liv? De som faktiskt var döende. Jag skulle ha velat göra det till en så mycket trevligare plats, även om bara det att det är ett sjukhus, självfallet gör inredningen till en utmaning i sig. Med det sagt, en dag kanske jag får göra om ett väntrum?

Och inget ont om sjukhus, det var personalen som stod för värmen och omsorgen.

Änglar finns! På Bröstmottagningen och Onkologen, det vet jag helt säkert!

8

2 Comments

  • Villa Ryttarängen

    Tankar om väntrum har jag haft många gånger. Vistades en hel del på gynmottagningen när jag var yngre. Tänkte på det senast jag var på vår sprittnya vårdcentral. Hur omysigt som helst. Jag såg direkt att du bytt till ljusare gardiner, snyggt. Törs jag fråga om stången är på plats? Ha Ha! Hoppas du kan vila ordentligt i helgen, själv ska jag ut på galenskaper. Fast för mig en sorts terapi. Kraaam Pia

    • Victoria_Alittlebliss

      Ja, visst borde man kunna göra väntrum så mycket trevligare? Faktiskt är gardinstången uppe! Blir ordentlig vila för mig i helgen, men önskar dig roligt på dina galenskaper!