feng shui
personligt,  simple living,  slow living

En paus och fyra förlösande frågor

Jag har tryckt på paus. Eller egentligen fick jag lite hjälp att göra det, att tolka tecken och förstå varför hjärtat stundtals hamrar så hårt i bröstet.

Men. Nu. Tryckt. På. P a u s.

Utanför rutan på instagram, händer livet. Och eftersom det innefattar en familj på fem, så varken vill eller kan jag, dela allt om just livet. Men det drabbar en, ibland lätt, ibland tyngre.

Så. Därför. P a u s.

Pauser ger tid för reflektion och hos Enkel boning hittar jag fyra förlösande frågor som jag funderar över:

Vad skulle du göra om du var tvungen att jobba varje dag resten av ditt liv men fick välja fritt vad du skulle jobba med?

Jag skulle arbeta med att skapa miljöer, alla dagar i veckan. Rum med medveten inredning, för välbefinnande och välmående.

Vad skulle du göra med livet om du var ekonomiskt oberoende och kunde välja helt fritt vad du kunde engagera dig i, hur mycket och i vilken form?

Jag skulle vilja engagera mig mer i organisationer som arbetar för barnens bästa, t ex BRIS, där jag var volontär för många år sedan. Önskar att den möjligheten fanns kvar.

Men jag skulle även vilja hjälpa till vid typ soppkök och arbeta med de hemlösas situation. Att förverkliga drömmar för vårt fadderbarn i Uganda, skulle ju också vara underbart.

Om du var sjuk och fick reda på att du bara har några år kvar att leva, vad skulle du göra då?

Hmmm, den tanken har jag ju levt med… Jag skulle nog helt enkelt speeda upp de planer jag har idag och skapa ett liv med mer utrymme för att leva! Jobba med det jag svarar på i första frågan, och skapa utrymme för mer tid med barn, familj och hund.

Jag har börjat den resan, för mig är en sådan sak att skaffa mig ett boende som inte kräver så mycket insats och skötsel. Ett hem där jag kan bo kvar även om jag skulle bli ännu sjukare än vad jag var förut. Eller när jag är gammal. Det handlar alltså inte främst om ekonomi, utan om fysiska förutsättningar.

Om du börjar om ”från noll” idag – fattig men fri – hur och var skulle du välja att bygga upp ditt nya liv?

Jag skulle starta bolag och följa drömmen. Planen skulle vara att jobba mycket och hårt, men från hjärtat och fritt. Och det skulle finnas stora mellanrum för familj och vänner.

Att hitta balans för att kunna vara ännu mera med mina barn och min hund är det allra viktigaste.

Jag skulle välja en enklare livsstil från början och alltid sätta en budget.

Och om inte familjen varit så rotad i Uppsala, så skulle jag välja att flytta söderut. Göteborg, Helsingborg eller Malmö, är städer jag gärna skulle vilja bo i! Eller drömmen, Köpenhamn!

Fyra frågor med, i mitt fall, självklara svar. Varje gång livet ställs på ända omvärderas allt.

De här svaren är kärnan. Det jag alltid återkommer till.

Pusha gärna hjärtat om du gillar!

9

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *