resa,  weekend

En natt på slottet

En bortglömd julklapp från julen -16, i forma av en övernattning på Lejondals Slott, och med utgångsdatum februari 2018, blev till en perfekt julklapp även julen -17. Jag bokade in oss och lade ett “presentkort” i Makens julstrumpa. Och den här helgen var det dags att dra iväg. Lejondal ligger 45 minuter bort från Alsike, där vi bor. Det tycker jag är ett alldeles lagom avstånd, jag som inte gillar att resa långt!
En sak att gilla med Lejondals Slott: fasadfärgen! Älskar att det är rött, nästan som Uppsala slott en gång var, innan renovering och återställande till ursprungsfärg.
På fredagar är jag ofta ganska trött efter arbetsveckan. Denna fredag var inget undantag. Två veckor på min nya arbetsplats har gått, och jag ångrar inte en sekund att jag bytte! Men mycket nytt, tar på krafterna! Så sjukt trött att jag nästan var medvetslös efter middagen.

Den väldigt goda middagen, ska jag tillägga. Vi åt väldigt gott, i en väldigt vacker miljö. Sen sov vi väldigt gott i annexet, som var fint, om än inte lika vackert som slottet självt. Det bästa med att sova borta är att kunna ligga i sängen proppmätt och se på tv, och sen få somna, kanske utan att ha hunnit borsta tänderna. Gjorde allt detta. Snarkade visst också, enligt vittne. (Men visst är de flesta vittnen ganska opålitliga? Har jag hört, i alla fall).

Frukosten var så vackert uppdukad. Blommor och levande ljus, smälter jag alltid för. Uppskattar också 20 olika fröer, müsli, nötter och torkade bär att ha på yoghurten. Plus löskokta ägg, äggröra, omelett och goda teer. En bit brie till frukost, hör också till när man sover borta. Men bara då! Mätt igen, då!
Sjöutsikt från frukostbordet hör inte till vardagen. Även en frusen sjö är skön att vila ögonen på.
Frukost för två, första vändan. Ser lite torftigt ut, men som sagt, första vändan.
Efter frukosten åkte vi hem, skjutsade barn till lagaktivitet, handlade och körde vanlig helg, igen. Den bästa. Speciellt om man toppat den med lite slottsvistelse innan.

Och, ikväll äter jag årets första semla! Kan knappt hålla mig till efter maten!

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *