fira,  mat & dryck,  sommar

Efter midsommarnatten

På midsommarnatten är vi med vänner som Maken delat nästan hela sitt liv med, och jag halva mitt. Våra barn har vuxit upp tillsammans, gått i samma skolor och några i samma klasser. Vi ses nästan varje månad för att äta mat tillsammans och firar nyår och midsommar ihop. Jag tänker att det finns något väldigt fint och unikt i det.

Under midsommarnatten tänker jag också på att han, den där mannen som jag valt att dela livet med, är den jag skulle välja även idag och om våra vägar aldrig förut korsats. Ibland blir jag så trygg i det.På midsommardagen infinner sig den totala semesterkänslan. Fågelkvitter, frukost på altanen, turkos pool och nästan 30 grader varmt. Vi varvar vatten med läsk och glass och placerar ut lite plantor som ska grävas ner. Men först måste det bli svalare. En sån angenäm väntan.

I kylen finns rester från gårdagens efterrätt som kunde ha räckt till ett helt kompani, visade det sig. Så vi gör några till idag och äter i skuggan.Igår kväll hade Tonåringen poolparty har här, medan vi stannade kvar hos vännerna. Poolparty del 2 ska tydligen äga rum här ikväll, har vi informerats om. Som en tydlig hint om att “håll er undan“. Det är såna här dagar man är glad att huset har två våningar.

0

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *